Under the Silver Lake

Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah. Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen. Regisseur David Robert Mitchel – die ons eerder de oogverblindende verbeeldingskracht van It Follows schonk – levert met deze neo-noir een speelse, onverwachte mysterie/komedie/detective/thriller.

Credits

REGIE: DAVID ROBERT MITCHELL; GENRE: THRILLER; MET: ANDREW GARFIELD, TOPHER GRACE, RILEY KEOUGH; 2018; VS; 2U19; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

Prijzen

Op het Neuchâtel International Fantastic Film Festival won de film de Denis-de-Rougemeont Youth Award en op het Spaanse Sitges – Catalonian International Film Festival won hij de José Luis Guarner Critic’s Award.

Pers

Met Under the Silver Lake is een cultklassieker geboren. Eentje die de geest van de tegencultuur wel doodverklaart, maar filmplezier levendig houdt. Gemaakt door een regisseur die als popcornversie van David Lynch en Richard Kelly tekent voor speelse en fantasierijke cinema.” (FILMMAGIE)

David Robert Mitchell doet helemaal zijn goesting. Mitchell bouwt zo een heerlijk mysterieuze, vaak hilarische filmwereld op, die je het gevoel geeft dat Twin Peaks plots in LA is komen te liggen. Samen met Sam verdwaal je in een psychologisch labyrint zonder uitwegen.” (DE MORGEN)