Ural Thomas & The Pain

Soul en funk met een psychedelische knipoog voor fans van Swamp Dogg, Ted Hawkins en The James Hunter Six

De 82-jarige Ural Thomas is ‘mister soul’ in levende lijve. In de jaren vijftig, zestig en zeventig stond hij op het podium met legendarische grootheden als James Brown, Otis Redding, Stevie Wonder en Etta James. Ondertussen groeide hij zelf uit tot een vaderlijke held voor jonge soulmuzikanten.

Ondanks zijn begenadigde leeftijd blijft Ural Thomas zichzelf heruitvinden. Na een lange pauze bouwt hij sinds 2015 samen met zijn band The Pain een nieuwe muzikale carrière uit vanuit thuisstad Portland. Die samenwerking resulteerde in drie gesmaakte albums.

Ook op het podium is Ural Thomas aan zijn tweede leven begonnen en ontpopt hij zich tot een energieke spring-in-het-veld, vaak met de nodige dosis humor en een vette knipoog. Symbolisch voor de roze wolk waar Ural Thomas & The Pain sinds enkele jaren op surfen is het kersverse album Dancing Dimensions (release 3 juni) met de gelijknamige single als heerlijke gangmaker. Een plaat waarin de unieke stijl van de zanger en de band samenkomt in een vrolijke mix van West-Coast-soul met een vleugje psychedelische funk.