Vito + Pauwel

CORONA-UPDATE: het dubbelconcert van Vito + Pauwel wordt verplaatst van 4 december 2020 naar 4 april 2021. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. 

Belgische double bill voor fans van Kurt Vile, The War On Drugs, Kevin Morby, Elliott Smith en Angel Olsen

Maak kennis met Vito! De jonge Gentse band rond frontman Vito Dhaenens maakt Belgicana, oftewel: 'een energieke, melancholische mix van Patti Smith en Kurt Vile in een discotheek na sluitingsuur'. Denk er een discobal bij die zachtjes ronddraait terwijl alle andere lichten stuk zijn en je weet dat je bent vertrokken voor een intrigerend avontuur.

Na de selectie voor De Nieuwe Lichting 2018 en een resem muziekprijzen, bracht Vito begin dit jaar debuut-EP Man With Feelings uit (check zeker Costa Rican Star). Het recept? Ongemeen straffe, fijngevoelige songs die doen denken aan Mac DeMarco, Kevin Morby en The War On Drugs. Man With Feelings werd meteen laaiend enthousiast onthaald. 'Vito slentert op z’n gemakje richting de hoogste regionen van de Belpop', schrijft Indiestyle. Ook Tom Barman was danig onder de indruk en selecteerde Vito voor het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB. Vito wordt een hele grote, let maar op! In De Roma stelt hij zijn tweede EP voor. 

Na een donkere periode staat singer-songwriter Pauwel De Meyer, sinds zijn wedergeboorte kortweg Pauwel, opnieuw op het podium. Ook Pauwel presenteert in De Roma zijn nieuwe EP. De twee eerste songs Waves en OMG tonen alvast de identiteitscrisis waarmee hij de voorbij tijd worstelde. Muziek is voor hem een uitlaadklep voor negatieve gedachten, maar tegelijk ook een bron van kracht en hoop.

Pauwels weemoedige folk doet denken aan de tristesse van de Amerikaanse grootmeester Elliott Smith. Voor Waves werkte hij overigens samen met diens toetsenist Aaron Embry. Ook wie van Cate le Bon en Angel Olsen houdt, vindt in de muziek van Pauwel een steun en toeverlaat in moeilijke tijden.