Vito + support: Pauwel

CORONA-UPDATE: het concert wordt verplaatst van donderdag 26 maart naar zaterdag 13 juni 2020. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

Energieke, melancholische Belgicana voor fans van Kurt Vile, The War On Drugs, Kevin Morby en Grizzly Bear

Maak kennis met Vito! De jonge Gentse band rond frontman Vito Dhaenens maakt Belgicana, oftewel: 'een energieke, melancholische mix van Patti Smith en Kurt Vile in een discotheek na sluitingsuur'. Denk er een discobal bij die zachtjes ronddraait terwijl alle andere lichten stuk zijn en je weet dat je bent vertrokken voor een intrigerend avontuur.

Na de selectie voor De Nieuwe Lichting 2018 en een resem muziekprijzen, bracht Vito begin dit jaar debuut-EP Man With Feelings uit (check zeker Costa Rican Star). Het recept? Ongemeen straffe, fijngevoelige songs die doen denken aan Mac DeMarco, Kevin Morby en The War On Drugs. Man With Feelings werd meteen laaiend enthousiast onthaald.  'Vito heeft overduidelijk een eigen sound te pakken die over de ganse lijn weet te overtuigen', schreef Dansende Beren. Indiestyle deed er nog een schepje bovenop: 'Vito slentert op z’n gemakje richting de hoogste regionen van de Belpop.'

Ook Tom Barman was danig onder de indruk en selecteerde Vito voor het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB. De trein is vertrokken. In maart 2020 brengt Vito z’n tweede EP uit en stelt die meteen voor in De Roma. Vito wordt een hele grote, let maar op!