Return Agenda

Week van de Belgische Muziek

De Roma zet Belgische muzikanten in de kijker

Tijdens de Week van de Belgische Muziek zetten we de rijkdom van onze Belgische muziek in de kijker. Van 8 tot 14 februari dopen we onze inkomhal op de Turnhoutsebaan om tot een tijdelijke Hall of Fame en gaan we samen met jou op zoek naar de meest legendarische show van Belgische bodem die sinds de heropening in 2003 in onze zaal heeft plaatsgevonden. We blikken ook vooruit naar dé Belgische muzikale sterren van morgen. Hou onze Instagram en Facebook in de gaten!

Ongelooflijk welke muzikale rijkdom ons kleine landje voortbrengt. Daar zijn we met De Roma de voorbije twee decennia bevoorrechte getuige van geweest. Sinds 2003 stonden er talloze groepen of singer-songwriters van Belgische bodem op ons podium. Van dEUS tot Gorki, van Guido Belcanto tot Geike, van Trixie Whitley tot Tamino, van Bart Peeters tot Soulsister … stuk voor stuk zorgden ze voor onvergetelijke momenten waar we nu, meer dan ooit, watertandend op terug kijken. In onze  inkomhal blikken we van 8 tot 14 februari terug op al die mooie namen met een tijdelijke Hall of Fame en een overzicht van oude affiches. Loop zeker eens langs (Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout).

Wat was volgens het publiek nu de meest memorabele show van eigen bodem in De Roma? Via onze sociale mediakanalen kan je suggesties doen en tijdens de Week van de Belgische Muziek lichten we er enkele opvallende shows uit. Raymond die omringd door ‘zijn meisjes’ de ziel uit zijn lijf zingt op zijn verjaardag? De jonge Coely die een uitverkochte De Roma muisstil krijgt en voor een feeëriek lichtspektakel zorgt? Brihang die nog voor zijn grote doorbraak onze foyer plat speelt? Keuze te over. We blikken ook vooruit naar dé Belgische sterren van morgen, want ons land kent een gigantische rijkdom aan muzikaal talent: IKRAAAN, Lous and the Yakuza, Meskerem Mees, Vito, Krankk … de toekomst van de Belgische muziek oogt bijzonder mooi.

Met onze acties voor de Week van de Belgische Muziek warmen we ook al wat op voor het echte werk. Want we staan te popelen om te heropenen. Van zodra de maatregelen het toelaten, zwaaien de deuren weer open. Onze agenda is één groot feest, met ook tal van Belgische shows waaronder Clouseau, Vive La Fête, Arno, De Mens, Taxiwars en Milow. Bekijk onze agenda voor het volledige programma!