YESTERDAY

Yesterday volgt het leven van een worstelende muzikant. Hij komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich The Beatles kan herinneren. Met de kennis van al hun muziek is hij vervolgens relevanter dan ooit.

Academy Award-winnend regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, 28 Days Later) en Richard Curtis, Oscar-genomineerde scenarioschrijver (Four Weddings an a Funeral, Love Actually and Notting Hill) slaan de handen in elkaar voor een rock ‘n roll-komedie over muziek, dromen, vriendschap en the long and winding road die leidt naar de liefde van je leven.

Credits

REGIE: DANNY BOYLE; GENRE: KOMEDIE; MET: HIMESH PATEL, LILY JAMES, ED SHEERAN; 2019; ENGELAND; 1U56; ENGELS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen

Yesterday won de Publieksprijs voor World Cinema op het Montclair Film Festival.

Pers

“Grootse cinema is Yesterday niet, maar de goedgemutste film doet je wel met vernieuwde aandacht naar die fenomenale Beatles-hits luisteren. En probeer maar eens niet te gniffelen wanneer Ed Sheeran Jack voorstelt 'Hey Jude' in 'Hey dude' te veranderen. Curtis stelt alles in het werk om het te laten zomeren in je hart.” (KNACK FOCUS)

Yesterday is een typische high-conceptfilm: een film die leunt op één enkel grappig, uniek idee. Dan is de belangrijkste vraag: werkt het twee uur lang? Blijft het leuk? Het antwoord: ja hoor. Dat blijft best leuk.” (DE VOLKSKRANT)