Amor

Welkom bij AMOR, het café-restaurant van De Roma! Met AMOR kozen we voor een naam die veel ladingen dekt. AMOR betekent liefde voor lekker eten en drinken. AMOR staat voor een plek van verbinding, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten. AMOR en ROMA zijn onlosmakelijk verbonden, naast elkaar, als broer en zus.

Bij Amor houden we van lekker eten! Ons team van ervaren chefs verrast je graag met vernieuwende gerechten, maar ook de klassiekers komen regelmatig aan bod. Groenten spelen zeker een hoofdrol in onze keuken en we trachten zoveel mogelijk met eerlijke lokale producten te werken. Er is steeds een gevarieerd aanbod voor vegetariërs en veganisten. Ook met allergieën en intoleranties houden we graag rekening.

"AMOR: zo veel liefde, dat proef je!"

Aangepaste openingsuren vanaf september

AMOR is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18:00. Tafelen kan op donderdag tot 20:30 (aanvang). Reserveren is aangewezen, maar ook wie spontaan langskomt, is welkom. Omwille van de recent verstrengde maatregelen zijn we echter terug tijdelijk GESLOTEN.  

Muziek aan Tafel op vrijdag- en zaterdagavond

Volledig coronaproof genieten van een heerlijk driegangenmenu én aansluitend een fijn concert? AMOR bewijst met Muziek aan Tafel dat het kan. Het concept is eenvoudig. Je reserveert vooraf en krijgt met je bubbel een tafel toegewezen waar je in alle comfort en veiligheid culinair kan genieten. Voor de vaste prijs van € 50 euro pp (exclusief drank) krijg je een driegangenmenu (vlees of vegetarisch) én vervolgens een volwaardig concert voorgeschoteld. Je komt toe tussen 18:00 en 18:30 en wordt dan aan tafel bediend. Om 21:00 start het optreden. Je plaatsje(s) aan de muzikale tafel bestel je NIET via deze Resengo reservatiemodule, maar via het ticketingsysteem van De Roma door op reservatielinks bij de artiesten hieronder te klikken. Of je kan tijdens de openingsdagen vanaf 12:00 bellen naar 03 600 16 80. Wacht niet te lang om je kaartjes te kopen, want het aantal plaatsen is strikt beperkt (max. 60 personen in ons ruime restaurant van 450 vierkante meter).

Deze mooie namen zijn ondertussen al de revue gepasseerd: Pauwel, Esmé Bos en Bart Voet, Kohlbacher Verelst, Jonas Meersmans Trio, And Then Came Fall, Rey Cabrera en Merope. De komende weken hebben we helaas enkele concerten moeten annuleren. Hopelijk kunnen we je snel - na de tijdelijke horeca lockdown - heel wat moois aanbieden. Hieronder vind je het overzicht vanaf november.

 

WANNES ROCKT nog altaâd maân kouw kliëre
VR 6 + ZA 7 NOV - 18:30

Een bluesy tribute to Wannes Van de Velde. Krakende lampenversterkers, schurende gitaren en een hammondorgel blazen stof van Wannes’ werk. Speciaal voor AMOR in intieme bezetting eren gitarist Jan Blieck, toetsenist Niels Verheest en zanger Geert Hautekiet dit Antwerps genie. Zonder ondertitels. 
reserveer voor vrijdag 6 november
reserveer voor zaterdag 7 november

LAMI TRIO - OSAMA ABDULRASOL, HELLOUNE & LODE VERCAMPT
VR 13 NOV - 18:30

Twee snaarinstrumenten (een qanun en een cello) en een stem die balanceert tussen Oost & West. Samen zorgen ze voor een bad van melodieën, klankkleuren en ritmes, van lyrische passages over felle uithalen naar pure emotie. Met Osama Abdulrasol, Lode Vercampt en Helloune (Helena Schoeters) staan er in AMOR drie topmuzikanten op de planken. Ze brengen een magische mix van klanken die muziekstijlen van over de hele wereld met elkaar verbindt. Niet te missen!  
reserveer voor vrijdag 13 november

OSAMA ABDULRASOL MEETS STEVEN DE BRUYN 
ZA 14 NOV - 18:30

Maak je klaar voor een avond vol muzikale verrassingen. Want wanneer je twee geboren improvisatoren samen op een podium zet, weet je nooit wat er kan gebeuren. Qanunspeler Osama Abdulrasol en harmonicaspeler Steven De bruyn kleuren de Belgische muziekscène al jaren met hun uitgesproken muzikale persoonlijkheden. Op het podium staan ze garant voor een stevige portie muzikaal vuurwerk, waarbij achtergrond, stijl & genre moeiteloos overstegen worden. 
reserveer voor zaterdag 14 november

RUMBARISTAS
VR 20 NOV - 18:30

Midden maart 2019 strooide het gestoorde viertal Rumbaristas zijn titelloze debuutalbum in het rond. De band rond  rumbero Willy Fuego (Amparanoia, La Kinky Beat), de Frans-Siciliaans-Poolse multi-instrumentalist Thomas Morzewski (Orchestre International du Vetex) en het spitse avant-garde Think of One-duo Roel Poriau (drums, percussie) en Thomas de Smet (bas) wil mensen glimlachend doen heupwiegen tussen Borgerhout, Barcelona, Catania en Calais… De Nederlandstalig-gnawa-geïnspireerde eerste single Mala Hierba doet alvast het beste vermoeden.
reserveer voor vrijdag 20 november 

BLACK SEA SONGS
ZA 21 NOV - 18:30

De vermaarde Belgische klarinettist Joachim Badenhorst vergezelt voor Black Sea Songs het Amsterdamse duo Sanem Kalfa (zang, elektronica) en George Dumitriu (viool, gitaar). Samen duiken ze in de rijke, traditionele muziek uit het gebied rond de Zwarte Zee. Oude Ottomaanse melodieën krijgen een hedendaagse invulling met elektronische accenten en open improvisaties. (Foto: Alp Esin)  
reserveer voor zaterdag 21 november

DOUGLAS FIRS (duo)
VR 27 NOV - 18:30

Douglas Firs, de Belgische indieband rond frontman Gertjan Van Hellemont, leverde drie jaar geleden met Hinges of Luck een hartverscheurend album af gedrenkt in melancholie. Vandaag timmert de band volop aan de opvolger. In AMOR speelt Gertjan in duo met zijn broer Sem. Samen brengen ze een selectie oude nummers van Douglas Firs én nieuwe songs uit de nog te verschijnen plaat. (Foto: Guy Kokken) 
reserveer voor vrijdag 27 november

ROSA BUTSI (solo)
ZA 28 NOV - 18:30

Met haar soulvolle stem en jazzy gitaar blijft Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, niet onopgemerkt. Als artist in residence in Het Depot en Soundtrack winnares 2020 vaart ze haar eigen koers met een verrassende mix van jazz en intimistische, dromerige songs.  Zopas verscheen haar debuut EP Circle One waarin ze zich laat inspireren en begeleiden door haar nauwe vrienden. In AMOR speelt Rosa solo. (Foto: Babeth Albert) 
reserveer voor zaterdag 28 november

GIANNI MARZO
VR 4 + ZA 5 DEC - 18:30

Gianni Marzo. Een naam die je niet veel zegt? Think again en noem hem gerust één van de strafste muzikanten die ons land rijk is. Marzo speelt immers een gigantische rol in de sound van bands als Isbells en Marble Sounds en doet zijn ding bij projecten als Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Renée, Guy Swinnen & The Ladies, Stéphanie Blanchoud en Winterland ’76. Als instrumentalist geniet Gianni Marzo véél respect. 2020 is het jaar waarin hij besluit naar buiten te treden met zijn solo debuutalbum: The Vessel. Eindelijk. In AMOR deelt Gianni Marzo het podium met bandleden Beatrijs De Klerck (Illumine, Will Samson, Sohnarr, Marble Sounds), Gerd Van Mulders (Isbells Marble Sounds) en Gaetan Vandewoude (Isbells, Chantal Acda ...). (Foto: Julie Rommelaere)
reserveer voor vrijdag 4 december
reserveer voor zaterdag 5 december

JAN DE SMET & LIEN VAN DE KELDER
VR 11 DEC - 18:30

Jan De Smet en Lien Van de Kelder waren al meerdere keren te gast in De Roma. Sinds een vijftal jaren toeren ze Vlaanderen rond met hun herkenbare Nederlandstalige én Franstalige liedjes. Het is uitkijken naar hun komst in mei volgend jaar naar De Roma met hun nieuwste project Smartschade, samen met Mauro Pawlowski en een topband. In AMOR geven Jan en Lien alvast een voorproefje met de mooiste trouvailles uit hun ondertussen uitgebreide repertoire. (Foto: Johan Jacobs)
reserveer voor vrijdag 11 december

GILMAN
ZA 12 DEC - 18:30

Gilman trapte eerder al het muzikale najaar op gang met single vuvu. Nu volgt de gelijknamige EP, een emotionele trip die je van extase naar teleurstelling sleurt, om te eindigen in hoop. Gilman is de band van producer Sander Stuer, ook bekend als drummer bij Sleepers’ Reign (Humo’s Rock Rally) en Wanthanee (De Nieuwe Lichting). Stuer schaafde meer dan 3 jaar aan zijn debuut en trok er onder meer voor naar de IJslandse Greenhouse Studios waar hij ook meewerkte aan projecten voor Sigur Rós en Swans. (Foto: Myra Olislaegers)  
reserveer voor zaterdag 12 december

PIETER & TINE EMBRECHTS
VR 18 + ZA 19 DEC - 18:30

Broer & zus: ras-performers, begenadigd vertellers én ook nog eens buren in Borgerhout die een tuin delen. De laatste jaren waren ze elkaar muzikaal gezien wat uit het oog verloren, maar corona bracht daar verandering in. Tijdens de lockdown speelden ze hoopvolle liedjes voor mensen die aan hun bed gekluisterd waren. De reacties logen er niet om. Geestig, ontroerend en bezield vormen de stemmen van broer en zus een prachtige blend. Beleef in AMOR een hartverwarmende avond met Pieter & Tine Spelen In Den Hof: een unieke mix met liedjes uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines Jukebox 2020 én enkele prachtige Engelstalige covers. Twee stemmen en één gitaar. Less is more en meer moet dat niet zijn.
reserveer voor vrijdag 18 december
reserveer voor zaterdag 19 december

 

Cadeaubon

Maak je vrienden of familie blij met een cadeaubon voor AMOR!

Koop je cadeaubon op Resengo

Bereikbaarheid

AMOR ligt vlak naast De Roma: op de Turnhoutsebaan 288-290 in 2140 Borgerhout. Je bereikt het café-restaurant op dezelfde manier als de zaal. Lees er hier alles over.

Je kan AMOR tijdens de openingsdagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) vanaf 12:00 telefonisch bereiken via 03 600 16 80. Reserveren doe je best via bovenstaande reservatiemodule. Voor alle andere vragen kan je mailen naar amor@deroma.be.