Amor

Welkom bij AMOR, het café-restaurant van De Roma! Met AMOR kozen we voor een naam die veel ladingen dekt. AMOR betekent liefde voor lekker eten en drinken. AMOR staat voor een plek van verbinding, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten. AMOR en ROMA zijn onlosmakelijk verbonden, naast elkaar, als broer en zus.

Bij Amor houden we van lekker eten! Ons team van ervaren chefs verrast je graag met vernieuwende gerechten, maar ook de klassiekers komen regelmatig aan bod. Groenten spelen zeker een hoofdrol in onze keuken en we trachten zoveel mogelijk met eerlijke lokale producten te werken. Er is steeds een gevarieerd aanbod voor vegetariërs en veganisten. Ook met allergieën en intoleranties houden we graag rekening.

"AMOR: zo veel liefde, dat proef je!"

Aangepaste openingsuren vanaf september

AMOR is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18:00. Tafelen kan op donderdag tot 20:30 (aanvang). Reserveren is aangewezen, maar ook wie spontaan langskomt, is welkom. 

MENUKAART DONDERDAG 17 SEPTEMBER

VOORGERECHTEN

  • Gevulde kastanjechampignons (veggie)
  • Pastrami van koolvis met gepekelde groentjes

HOOFDGERECHTEN

  • Gelakte makreel met kardemomrijst en oosterse groentjes
  • Varkenswangen met pureerollade en seizoensgroentjes
  • Kumpir van zoete aardappel met groentenvulling en kikkererwtencrumble (veggie)

DESSERT

  • Chocoladetaartje met tahini
  • Peanutbutter jelly ijs met frisse mascarponeroom

Muziek aan Tafel op vrijdag- en zaterdagavond

We serveren dit najaar iedere vrijdag- en zaterdagavond een muzikaal diner. Volgende artiesten staan op het menu: Pauwel op 4 en 5 september, Esmé Bos en Bart Voet op 11 en 12 september, Kohlbacher Verelst op 18 en 19 september en Jonas Meersmans Trio op 25 en 26 september. And Then Came Fall op 2 en 9 oktober, Rey Cabrera op 3 en 10 oktober, Merope op 16 en 17 oktober, Amongster op 23 oktober, Verbist&Zn op 24 oktober en Bistrot Brassens op 30 en 31 oktober.

Het concept is eenvoudig. Je reserveert vooraf en krijgt per bubbel van maximaal tien personen een tafel toegewezen waar je in alle comfort en veiligheid culinair kan genieten. Voor de vaste prijs van € 50 euro pp (exclusief drank) krijg je een driegangenmenu (vlees of vegetarisch) én vervolgens een volwaardig concert voorgeschoteld. Je komt toe tussen 18:00 en 19:00 en wordt dan aan tafel bediend. Om 21:00 start het optreden. Je plaatsje(s) aan de muzikale tafel bestel je NIET via deze Resengo reservatiemodule, maar via het ticketingsysteem van De Roma door op de namen van de artiesten hierboven te klikken. Of je kan tijdens de openingsdagen vanaf 12:00 bellen naar 03 600 16 80.

KOHLBACHER VERHELST

Kohlbacher Verhelst is een duo van muzikanten uit verschillende werelden. Met verhalen over mythologie, natuur en mensen vormen de songs van singer-songwriter Kohlbacher (Birds that Change Colour) de solide basis van de band. Jazzmuzikant en componist Peter Verhelst (o.a Bel Ayre, Criterium3) voegt er een streepje Arabische muziek, hedendaagse jazz en avant-garde aan toe. Maak je klaar voor knisperende akoestische gitaren, melodieuze improvisaties en songs die je ontvoeren naar een wereld waarin folk en jazz elkaar ontmoeten.
reserveer voor vrijdag 18 september
reserveer voor zaterdag 19 september

JONAS MEERSMANS TRIO

Jonas Meersmans maakt instrumentale landschappen op akoestische gitaar. Een jaar na zijn debuut verscheen in 2018 opvolger Monnift II, waarop hij zijn solitaire fingerpicking gitaarspel aanvulde met strijkers en koperblazers. Jonas Meersmans was te horen op radio Klara en schreef muziek voor het bekroonde filmdebuut Broeders van Adil El Arbi en Bilall. Tijdens Muziek aan tafel speelt hij samen met Michaël Lamiroy (viool) en Simon Beeckaert (contrabas).
reserveer voor vrijdag 25 september
reserveer voor zaterdag 26 september

AND THEN CAME FALL

And Then Came Fall is de band rond singer-songwriter Annelies Tanghe en multi-instrumentalist/producer Sam Pieter Janssens. Met hun tijdloze melodieuze droompop kleurde het duo al menig voorprogramma, van Joan As Policewoman, K’s Choice en Sarah Blasko tot Donavon Frankenreiter. Dit voorjaar zouden ze de support verzorgen van de uitverkochte clubtour van De Mens, maar corona besliste daar anders over. Na hun opmerkelijke debuutplaat uit 2018 timmert And Then Came Fall volop aan een opvolger. Begin dit jaar verscheen eerste single Should We en ook corona-single Please Don’t Disappear ging niet onopgemerkt voorbij.
reserveer voor vrijdag 2 oktober
reserveer voor vrijdag 9 oktober

REY CABRERA

De Belgische-Cubaanse tres-speler Rey Cabrera komt uit Santiago de Cuba, dé bakermat van swingende muziekstijlen zoals son, bolero, chachacha, en changuï. Voor Cabrera, die de Cubaanse muziek met de paplepel binnen kreeg, kennen ze geen geheimen. Samen met kompanen Humberto Gonzaléz op bass en Leonid Muñoz aan percussie, dompelt Cabrera je onder in een avond vol zon en son. Dat de twee slechts één letter verschillen is geen toeval. Laat je nog één keer betoveren door dat ultieme zomergevoel.
reserveer voor zaterdag 3 oktober
reserveer voor zaterdag 10 oktober

MEROPE

Merope won met Naktes de prestigieuze Klara Award 2019 voor beste album in de categorie wereldmuziek. Het juryrapport liegt er niet om: “Naktes is een uitgesponnen droom van waaruit je niet wil ontwaken.” Dat ligt onder meer aan de bezwerende stem van Indrė Jurgelevičiūtė en haar wondermooie Kanklès (een Litouws zither instrument), maar ook aan het wondermooie bansuri spel (indische fluit) van Jean Christophe Bonnafous en het gitaarspel met aanvullende elektronica van Bert Cools. Merope laat zich inspireren door de betoverend natuur en vertelt in haar muziek verhalen over de connectie tussen mens en natuur. 
reserveer voor vrijdag 16 oktober
reserveer voor zaterdag 17 oktober

AMONGSTER

Songwriter Thomas Oosterlynck aka Amongster won in 2014 De Nieuwe Lichting met sterke songs in een sfeervol indie jasje. Debuutalbum Trust Yourself To The Water (2016) werd geproduceerd door Jasper Maekelberg en deed het uitstekend op StuBru en Radio 1. Opvolger A New Arrival verscheen in 2019 en bevestigde het enorme potentieel van deze band die ook live een absolute aanrader is. In 2020 is Amongster te bewonderen in een semi-akoestische trio bezetting met naast Oosterlynck, Robbe Vekeman (percussie/drums) en Roos Denayer op gitaar en zang.
reserveer voor vrijdag 23 oktober

VERBIST&ZN

Bassist Piet Verbist en zoon Milan spelen al sinds Milans kindertijd samen. Hij startte aanvankelijk met accordeon, maar tijdens zijn jazzopleiding aan het Conservatorium in Antwerpen groeide hij uit tot een begenadigd pianist. Aangevuld met de gerenommeerde drummer Steven Cassiers vormt Verbist&Zn een trio dat elkaar moeiteloos aanvoelt en dezelfde muzikale taal spreekt. Het repertoire bestaat uit een selectie bekende en minder bekende jazzstukken en standards, alsook een aantal eigen composities.
reserveer voor zaterdag 24 oktober

BISTROT BRASSENS

Bistrot Brassens brengt klassiekers en onbekende juweeltjes uit het repertoire van Georges Brassens, de vader van het Franse chanson. Ontspannend en gezellig – en je hoeft zelfs geen Frans te kennen. Jo Vermeulen (gitaar & zang), Kris Van Daele (contrabas) en gastspeler Tom Meeuws (percussie)  vertellen over de liedjes en het leven van Tonton Georges tijdens een set die een warme glimlach op je gezicht tovert. Brassens bezingt de vriendschap, de hypocrisie en de pikante dingen des levens. In AMOR staat de liefde centraal. Verzoekjes worden met plezier gespeeld!
reserveer voor vrijdag 30 oktober
reserveer voor zaterdag 31 oktober

Cadeaubon

Maak je vrienden of familie blij met een cadeaubon voor AMOR!

Koop je cadeaubon op Resengo

Bereikbaarheid

AMOR ligt vlak naast De Roma: op de Turnhoutsebaan 288-290 in 2140 Borgerhout. Je bereikt het café-restaurant op dezelfde manier als de zaal. Lees er hier alles over.

Je kan AMOR tijdens de openingsdagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) vanaf 12:00 telefonisch bereiken via 03 600 16 80. Reserveren doe je best via bovenstaande reservatiemodule. Voor alle andere vragen kan je mailen naar amor@deroma.be.