20 jaar De Roma: audiovisuele wandeling in Borgerhout

Ter ere van 20 jaar De Roma lanceert De Roma een audiovisuele wandeling langs enkele van de mooiste plekken van Borgerhout. Deelnemers vinden op 11 locaties 11 memorabele foto's uit 20 jaar De Roma. Op iedere foto staat een QR-code. Wie de code scant, krijgt een videoportret te zien waarin vrijwilligers, medewerkers én artiesten je meenemen in het unieke verhaal achter De Roma. Deelnemen kan volledige zelfstandig en op ieder moment van de dag, nog tot eind juni.   

In mei van dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat De Roma na jaren van leegstand de deuren heropende. Het begin van een ongelooflijk succesverhaal, want vandaag is De Roma een gevestigde waarde in Antwerpen, België, zelfs in het buitenland. Ook Borgerhout onderging sinds 2003 een metamorfose en groeide uit tot een bruisend district waar altijd iets te beleven valt. Met de audiovisuele wandeling wil De Roma ook die vele mooie plekken in Borgerhout in de kijker zetten. Deelnemers passeren onder meer microbrouwerij Cabardouche, pleinhuis Zermatt, café Mombasa, kunstlab Madam Fortuna, het centrum voor praktijkgericht leren Het Keerpunt, armoedeorganisatie Al Ikram én de moeder van De Roma: Rataplan.   

Praktisch

  • De wandeling duurt tussen de 1,5 à 2 uur. Ze kan op ieder moment van de dag en volledig zelfstandig worden gedaan (tot eind juni). 
  • Starten doe je het best aan De Roma zelf. In de inkomhal buiten vinden deelnemers een handige infobrochure met alle nodige uitleg over de wandeling en een overzicht van het parcours.  
  • Aan de wandeling is ook een wedstrijd gekoppeld. Deelnemers maken kans op een pakket feestbier ter ere van 20 jaar De Roma, een leuke drinkbus, T-shirt of zadelhoesje. Ook hierover vinden deelnemers alle informatie in de brochure.