Aardbevingen in Turkije en Syrië: welke hulp kan je zelf bieden?

Na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië willen veel mensen de getroffen bevolking ter plekke helpen. Er zijn intussen op verschillende plaatsen in ons land al heel veel hulpgoederen ingezameld, maar grote organisaties zoals het Rode Kruis en Unicef benadrukken dat het op dit moment beter is om financiële hulp te bieden en dus geld te storten.

Hoe kan je helpen?

De zeven leden van het consortium – Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Rode Kruis, Plan International België en UNICEF België – slaan de handen in elkaar en zetten de actie "Aardbeving Syrië-Turkije" op poten.Consortium 12-12 zet een actie op poten om de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije te steunen. Het gekende rekeningnummer 12-12 is sinds vandaag geopend.

De oproep loopt tot 31 juli 2023. Elke donatie die in deze periode voor een minimumbedrag van 40 euro wordt gedaan, geeft volgend jaar, in 2024, recht op een fiscaal attest. Giften zijn welkom via het 12-12 bankrekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 en online via www.1212.be.