Return Praktisch

Huisregels

Toegangsbeleid

De deuren openen 45 minuten voor aanvang van de activiteit.
Onbetaalde reservaties moeten ten laatste 15 minuten voor aanvang afgehaald worden, daarna worden de plaatsen terug vrijgegeven.
We herinneren eraan dat we stipt op het aangegeven uur beginnen. Laatkomers mogen soms niet meer binnen omdat dit zeer storend is voor publiek en artiesten. (Dit geldt vooral bij circus, theatervoorstellingen en films).

Om de ticketcontrole vlot te laten verlopen vragen we iedereen hun tickets uitgeprint of als passbook/Wallet-file mee te brengen. Tickets die als pdf op smartphone worden aangeboden worden niet even vlot gescand en kunnen dus leiden tot vertraging.

COVID-19-maatregelen

Dit zijn de algemeen geldende regels voor evenementen die ingaan op maandag 29 november 2021. We volgen hiermee de maatregelen die zijn opgelegd naar aanleiding van het Overlegcomité van 26 november. Deze maatregelen kunnen in de loop der tijd wijzigen, we zijn dus niet zeker dat de regels van vandaag ook in de verdere toekomst zullen gelden. Om deze reden staat er bij de activiteiten in 2022 ook nog niets over COVID-19 vermeld. We doen er alles aan om je op tijd te informeren moesten er wijzigingen in de regels plaatsvinden. 

Alle activiteiten in de komende weken voor een zittend publiek, vinden plaats zoals gepland. Voor staande shows bekijken we of een zittende zaalopstelling mogelijk is of zoeken we een nieuwe datum. De tickethouders voor die shows worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. 

In huis geldt een algemene mondmaskerplicht (voor iedereen vanaf 10 jaar). Om toegang te krijgen moet je bovendien een COVID Safe Ticket (CST) en een geldig identiteitsdocument kunnen voorleggen, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 hoeven geen CST te tonen.

Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten. Of via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50. Het COVID Safe Ticket is gratis. Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

De Roma voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers. Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid. Alle officiële info over het COVID Safe Ticket vind je via deze link.

NOOT: Bij de Muziek aan Tafel avonden in AMOR volgen we de COVID-19-regels voor horeca: bij het binnenkomen draag je een mondmasker en ben je verplicht om je COVID Safe Ticket te tonen, samen met een identiteitsbewijs. Enkel als je aan tafel zit (met max 6 personen), mag je het mondmasker afzetten. Deze regel is ook van toepassing bij een restaurantbezoek in AMOR. We sluiten om 23:00, zoals opgelegd.

Opnames verboden

Het maken van foto's, film- video- of geluidsopnames is verboden. Persfotografen vragen op voorhand toestemming via pers@deroma.be