Return Toegankelijkheid

Zaalopstellingen

Wij werken in De Roma met een wisselende zaalopstelling, waardoor het soms ingewikkeld is om op voorhand exact te weten hoe een zaalopstelling voor een bepaalde show uiteindelijk zal zijn. De meest voorkomende kan u hieronder terugvinden. Het kan ook altijd zijn dat de zaalopstelling in de maanden/weken voorafgaand aan de activiteit wijzigt (vb van enkel staand naar staand en balkon zittend). Dit heeft vaak te maken met de interesse in de aangeboden activiteit en de capaciteit van de zaal die we daarop afstemmen. We geven deze informatie weer op de detailpagina van het evenement.

De Roma werkt bij zittende activiteiten altijd met ongenummerde plaatsen. Dat wil zeggen dat u bij de aankoop van uw tickets niet kan kiezen waar u gaat zitten. Plaatsen kiest u dus zelf op de avond van de activiteit en dit in volgorde van binnenkomen. Voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen kunnen we gemakkelijk bereikbare plaatsen reserveren. Alle info over toegankelijkheid staat op deze pagina.

Enkele vaak voorkomende zaalopstellingen:

  • Grote zaal zittend: Stoelen op rijen (of tafeltjes met stoelen errond), met al dan niet zitplaatsen op het balkon (afhankelijk of dat het balkon open of gesloten is). Er zijn dus overal zitplaatsen voorzien.
  • Grote zaal staand (balkon gesloten): Enkel staanplaatsen beneden in de grote zaal.
  • Grote zaal staand (balkon open): Staanplaatsen beneden in de grote zaal, zitplaatsen op het balkon.
  • Balkon zittend: Enkel zitplaatsen op het balkon (vooral bij filmvertoningen)
  • Dansend en zittend: Bij onze traditionele t-dansants (dansnamiddagen voor senioren) voorzien we een grote dansvloer in het midden van de zaal met daarrond tafeltjes en stoelen.
  • Foyer staand: Er zijn sporadisch evenementen die in de foyer (de ontvangstruimte met bar) plaatsvinden. Concerten zijn meestal staand.