Tickets bestellen

Je kan je tickets online 24/24u bestellen via de kalender op onze website.

Je kan daarnaast ook terecht aan de ticketbalie, gelegen vlakbij onze zaal. Ook telefonisch kan je ons hier vlot bereiken om een kaartje te reserveren. Maar er zijn nog andere manieren om tickets te kopen. Je leest er hieronder alles over.

Hoe bestel ik mijn kaarten online?

Om online tickets te bestellen heb je geen account nodig. Je vult gewoon je e-mailadres in nadat je je tickets gekozen hebt en je betalingwijze en leveringmethode geselecteerd hebt.

 

Indien je nog niet in onze ticketingdatabase zit met het gekozen e-mailadres, krijg je vervolgens een scherm waar je je verdere adresgegevens kan invullen. Indien je wel al in ons systeem zit, word je onmiddellijk doorgestuurd naar de betaalsite voor het invoeren van je kaartgegevens. Eens de betaling uitgevoerd is ontvang je een bevestigingsmail met een downloadlink van je tickets.

 

Regelmatig hebben we grote pieken in de ticketverkoop. Bij een piekverkoop is de vraag voor kaartjes voor een bepaald concert of evenement veel groter dan het aanbod. Hierdoor proberen veel klanten tegelijk een kaartje te bestellen. Lees hier hoe wij te werk gaan bij een piekverkoop.

Waarvoor kom ik best naar de ticketbalie?

Al onze tickets gaan gelijktijdig in verkoop op onze verschillende kanalen. Het heeft dus geen zin om te denken dat je meer kans maakt aan onze ticketbalie om een ticket te bemachtigen.

 

Als je wil betalen met allerhande cheques en bonnen. Als je je A-kaartpunten wil verzilveren of kaarten kopen aan het kansentarief of groepskorting en nog veel meer. Dan kom je best even langs de balie. Af en toe hebben we wat extra’s liggen in onze balie zoals onze mooie Roma recyclagetassen of ons jaarlijks kerstpakket. Als je even moet wachten bieden we je een koffie aan en kan je alvast nog eens een kijkje nemen in ons programmaboekje.
We kunnen je ook altijd een extra woordje uitleg geven over een bepaalde voorstelling of beantwoorden met plezier alle vragen die je hebt over een avondje uit in De Roma.

 

Altijd welkom op Turnhoutsebaan 329, 2140 Borgerhout!

 

Openingsuren:

voormiddag: op dinsdag en vrijdag van 10u tot 12u30
namiddag: elke werkdag van 13u30 tot 17u
avond: op dinsdag tot 18u30

Sluitingsdagen in 2019:

maandag 22 april (Paasmaandag)
woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid)
donderdag 30 mei (OH Hemelvaart)
maandag 10 juni (Pinkstermaandag)
donderdag 15 augustus (OLV Hemelvaart)
vrijdag 1 november (Allerheiligen)
maandag 11 november (Wapenstilstand)
woensdag 25 december (Kerstmis)

Zomersluit in 2019:

van maandag 8 juli tot en met vrijdag 2 augustus

 

Waarvoor bel ik best naar de ticketbalie?

Als je niet graag online je tickets bestelt kan je dit altijd telefonisch doen op het nummer 03 600 16 60. Je krijgt dan alle gegevens om je kaarten via overschrijving te betalen. Bepaalde kortingen kan je ook enkel telefonisch regelen. Heb je een Gate 15 studentencheque dan kan je die niet online maar wel telefonisch verzilveren. De openingsuren vind je hierboven.
 

Aan de inkomkassa

Bij niet-uitverkochte voorstellingen kan je nog kaarten kopen aan de inkomkassa van De Roma.

Als je niet op voorhand gereserveerd hebt betaal je wel € 2 extra op de voorverkoopprijs.

De kassa opent telkens 45 minuten voor aanvang van het concert of de voorstelling. Om het jou gemakkelijk te maken kan je naast cash ook met Bancontact en VISA of Mastercard betalen.

Verkoop op locatie

Voor alle concerten in De Roma kan je ook kaarten kopen bij Fnac. Je kan je kaarten afhalen in een Fnac winkel of bestellen via hun website.

 

Voor een selectie van onze concerten kan je je tickets kopen in platenzaak Fatkat Records gelegen in de Vleminckstraat nr 15 in Antwerpen. Welke concerten dit zijn kan je terugvinden in onze kalender.

Tickets omruilen of doorverkopen

Kaartjes worden nooit terugbetaald of omgeruild tenzij de voorstelling wordt afgelast.
Koop altijd je kaarten via de website van De Roma of op een officieel verkooppunt.

 

Doorverkoopsites zijn zelden betrouwbaar en bieden heel vaak tickets aan aan veel te hoge prijzen. Wees op je hoede voor websites als Viagogo of Bemster. Dit zijn momenteel de meest actieve malafide doorverkoopwebsites. Maar er zijn er nog heel veel andere. Hier vind je een (niet volledige) lijst van deze twijfelachtige websites.

Indien je toch een ticket hebt gekocht via een niet officieel verkoopkanaal, dan kunnen wij je niet helpen indien het om een vals ticket gaat en krijg je geen toegang tot onze zaal. Als je slachtoffer bent, kan je klacht indien bij FOD Economie. Vul rechtstreeks via het meldpunt je klacht in.

 

De Roma wil zich graag inzetten om de onvermijdelijke tweedhandsmarkt zo veilig mogelijk te maken en heeft daarom de handen in elkaar geslagen met Ticketswap.
Ticketswap heeft zich in het verleden al bewezen als een van de beste websites om een ticket tweedehands aan te bieden of aan te kopen. De Roma heeft hierom een samenwerking aangegaan met Ticketswap en Ticketmatic om alle tickets voor concerten in De Roma die op ticketswap worden aangeboden te verzekeren van hun geldigheid.
Als je een ticket via Ticketswap koopt wordt dit eerst geverifieerd in Ticketmatic, het systeem van De Roma. De nieuwe eigenaar (koper) krijgt vervolgens een nieuw ticket met een nieuwe unieke barcode. Ook de prijs van het ticket wordt nagekeken. In België is het verboden om een ticket door te verkopen aan een prijs die hoger is dan die die op het originele ticket staat. Ook dit is vervat in de overeenkomst met Ticketswap waardoor er geen tickets kunnen doorverkocht worden met een prijs die hoger ligt dan de originele ticketprijs. Er worden wel kosten aangerekend door Ticketswap om het ticket te verkopen en kopen. Deze kosten worden bewust zo laag mogelijk gehouden. De Roma vraagt niets om je ticket binnen hun systeem om te ruilen.
Het doorverkochte ticket wordt dan uiteindelijk vanuit het ticketsysteem van De Roma (Ticketmatic) naar de nieuwe eigenaar verzonden waardoor die zeker is van de geldigheid. Hoe je tickets koopt of verkoop op Ticketswap lees je hier.
 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie