Ancestral with Pongo + support: dj Satelite
Sponsor: In samenwerking met L'Afrique C'est Chic en Ancestral

Dansbare feestavond voor fans van Buraka Som Sistema, Tshegue en Kokoko!.

Op 5 oktober ligt De Roma voor één avond in Angola! In samenwerking met ANCESTRAL laten we een feestelijke mix van positieve vibes op je los. Ster van de avond is de Angolese Engracia Domingos da Silva, alias Pongo. Elf jaar na haar wereldhit ‘Kalemba’ (Wegue Wegue) met Buraka Som Sistema staat ze helemaal op eigen benen en is ze klaar voor een zinderende avond in De Roma.

Al op jonge leeftijd trok Pongo de aandacht met haar interpretatie van kuduro, een muziekstijl en dans uit de Angolese hoofdstad Luanda. Daar begonnen begin jaren 90 dj’s te experimenteren met samples van Afrikaanse percussie. Haar demo belandde bij Buraka Som Sistema, een groep die niet voor niets is vernoemd naar een achterstandswijk in Lissabon. Vijftien jaar was Pongo toen ze met ‘Wegue Wegue’ doorbrak, een rap over een kinderspelletje uit Angola. Na een moeilijke periode bouwt Pongo vandaag volop aan haar solocarrière. Eind vorig jaar kwam Baia uit, de titeltrack van haar debuut-ep die in mei werd gelanceerd. Dansmuziek met inhoud, vat het zo maar samen.

DJ Satelite is een ambassadeur van het nieuw Angolees geluid en alsook één van pioniers van de African Electronic Music. Volgens The Fader Magazine- “One of the very few producers who embraces house music, yet does not shy away from kuduro, the style in wich he first honed his skills.” Satelite’s talent bracht hem naar één van de meest prestigieuze evenementen, zoals The Red Bull Music Academy, Ibiza’s International Music Summit en Boiler Room. Zijn passie en drijfveer transformeert dansvloeren over de hele wereld naar ongekende dimensies.

ANCESTRAL, het kunst- en cultuurplatform uit Parijs, zorgt voor de muzikale omkadering van deze feestelijke avond. DJ Satelite is één van de pioniers van de African Electronic Music en de Antwerps-Ghanese JOKI stuurt met zijn zwoele plaatjes en lading positieve vibes de zaal in.

Ancestral night with Pongo past binnen het Antwerpse festival L’Afrique c’est chic. Dit festival, een samenwerking tussen De Roma, ccBe en Arenberg – viert de kunst, cultuur en identiteit van de Afro-cultuur. Het festival staat symbool voor artistieke vrijheid en predikt een boodschap van tolerantie, gelijkheid en diversiteit. L’Afrique c’est chic loopt van 3 tot 24 oktober op verschillende locaties in de stad en in de districten. Meer info: www.facebook.com/afriquechicfestival/