Andy Shauf + support Marina Allen

Indringende indie-folkrock voor fans van Sufjan Stevens, Elliott Smith en Whitney

Andy Shauf is een fenomeen. De singer-songwriter staat bekend als extreem mensenschuw. Naar verluidt liet hij zijn haar al drie jaar niet knippen, uit vrees voor een gesprek met de kapper. Maar wanneer Shauf het podium op stapt en vanachter zijn lange lokken muziek begint te maken, gebeurt er iets wonderlijks. Met zijn unieke sound kruipt de Canadese zanger en multi-instrumentalist meteen onder je huid en benadert hij achteloos het niveau van Sufjan Stevens en Elliott Smith.

Zijn prachtige album The Party (2016) kwam uit op ANTI Records, het label van onder meer Tom Waits en Marianne Faithfull. Het bevat een resem verhalen over eenzame feestgangers. Ook op The Neon Skyline (2020) schetst Shauf portretten van personages die zich een moeizame weg door het leven banen. Maar de manier waarop de folk-rocker ze bezingt, met een karrevracht aan menselijkheid, biedt de nodige troost en warmte om te blijven doorgaan.

In De Roma stelt Andy Shauf zijn nieuwe album Norm voor (release 20 februari 2023). Ook daarin schetst hij een muzikaal universum van een uitzonderlijke schoonheid, zoals eerste single Catch Your Eye al duidelijk toont. 

De support wordt verzorgd door Marina Allen. Met haar unieke stem, prachtige melodieën en subtiele teksten zorgt ze voor een vernieuwende indiesound.