Barbara Pravi

Barbara Pravi is dé rijzende ster van het Franse chanson. In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisiesongfestival en behaalde ze de tweede plaats met haar nummer Voilà. Met haar debuutalbum On n’enferme pas les oiseaux sleepte ze op de Victories de la Musique 2022 de prestigieuse award voor révélation féminine in de wacht. Na een wereldtournee van honderdtwintig shows in meer dan twintig landen, waaronder een uitverkocht concert in De Roma, bewijst ze dat ze een artieste is die fabuleus zingt, maar die ook straalt voor haar publiek.

Want Barbara Pravi beschouwt haar concerten als meer dan eenvoudige zangdemonstraties. Met haar eigen songs en haar sierlijke présence op het podium vertelt ze verhalen en schept ze een universele sfeer. Je voelt de liefde voor het klassieke Franse chanson, maar haar vertolking is eigentijds en dynamisch. Wanneer ze zingt, geeft ze aan alles een eigen interpretatie. Na het eind van een nummer, heft ze af en toe passioneel haar vuist. Ze laat haar ‘r’ rollen en zingt de ‘j’ en ‘s’ met de ondeugendheid van een kind. Met hart en ziel brengt ze iedereen in de concertzaal samen, ze neemt ze mee en omhult ze met haar muziek.

Na een pauze van een jaar en een korte uitstap naar de filmwereld, maakt Barbara Pravi in 2024 een comeback. Het nieuwe nummer Bravo is een eerste voorbode van een gloednieuw album, dat in de herfst van 2024 verschijnt én dat de chansonnière live in De Roma voorstelt. En wij zijn er na haar vorige passage in 2022 zeker van: zoals Barbara Pravi met overgave op het podium staat, zo zal De Roma haar opnieuw met open armen ontvangen.