Beach House + support: White Flowers + DJ Kobalt

Beach House is dé ultieme indie-dreampopband van het moment. Met hun dromerige soundscapes, perfect uitgebalanceerde ritmes en songs waarvan de melancholie in dikke druppels afdruipt, neemt het duo uit Baltimore je mee in een uniek muzikaal universum waarin de waan van de dag oplost als sneeuw voor de zon. De muziek van Beach House is als een warm, donzig dekentje dat fluweelzacht over je heen valt.

Op 18 februari komt het langverwachte Once Twice Melody uit, het achtste album van Beach House. Voor het eerst namen Victoria Legrand en Alex Scally de productie volledig zelf in handen. Hun kenmerkende orgels, uitgesponnen gitaarpartijen en etherische drums krijgen het gezelschap van een live strijkersensemble. Het maakt de sound van Beach House op het Once Twice Melody nog voller en nog intenser. Het album bevat achttien betoverende nieuwe tracks en wordt in vier afzonderlijke delen voorgesteld (release op 10 november, 8 december, 19 januari en 18 november).

Sinds hun grote doorbraak in 2010 met het geweldige album Teen Dream blijft Beach House de wereld verbazen. Zelden weet een band met zo’n intens-intimistische muziek zo’n groot publiek te raken. De songs van Beach House benaderen dan ook de perfectie. Dat bewijst het intrigerende dreampopduo telkens weer in uitverkochte zalen en op grote festivals wereldwijd.

support: White Flowers