Bikini Kill

Voor fans van Hole, Lunachicks, L7, Le Tigre

Klaar voor een muzikale mokerslag van formaat? Laat de innerlijke rebel in je los en dompel je onder in de rauwe, explosieve energie van Bikini Kill. Als legendarische pioniers van de radicaal feministische punk en de riot grrrl-beweging zette de band rond de charismatische frontvrouw Kathleen Hanna in de jaren negentig de muziekscene stevig op zijn kop.

Met hun provocerende teksten, feministische boodschappen en explosieve liveshows fungeerde Bikini Kill als een stuwende kracht in de alternatieve punkcommunity. Nummers als Rebel Girl en I Like Fucking werden niet alleen anthems voor de feministische beweging, maar ook tijdloze hymnes voor iedereen die zich verzette tegen de status quo.

Na de split eind jaren negentig bleef het lange tijd stil rond de band. Tot ze in 2017 de draad weer oppikten met een eenmalig reünieoptreden. Twee jaar later volgde een eerste korte tour en bewees Bikini Kill dat ze er live nog altijd staan. Hun rebelse stem voor empowerment en vrijheid knalt nog steeds even hard door de boxen als in de beginjaren. Hun teksten blijven provocerend, hun riffs onverschrokken, hun energie besmettelijk. Bikini Kill is niet zomaar een band, het is een beweging.