Circus in De Roma Be Flat, THERE THERE Company en Ell Circo D'ell Fuego Een weekend vol voorstellingen én workshops

Circus in De Roma is terug! Na twee zondagse edities in 2022, vullen we in 2023 een heel weekend met voorstellingen én workshops. We zetten opnieuw een tribune in het hart van onze zaal en laten jong en oud genieten van én meedoen met de allerbeste circusgezelschappen. Ontdek hieronder ons programma en bestel je tickets afzonderlijk per voorstelling. Tot dan!

Be Flat

Be Flat is een Gents circusgezelschap opgericht door Ward  en Thomas. Hun voorstellingen zijn een mix van acrobatisch circus en urban sports. Be Flat staat voor gelijkheid en speelt voor iedereen: hun doel is om toeschouwers met verschillende achtergronden op creatieve  wijze met elkaar in contact TE brengen. De voorstelling Double You is zo’n sociaal experiment. Twee voorstellingen vinden gelijktijdig plaats, vijf hybride artiesten delen twee podia. Twee publieken kijken tegen een doek aan en beleven elke act op een andere manier. Iedereen drummer, iedereen acrobaat, iedereen welkom.

Wanneer? vr 24 feb om 20:00 (tickets) + za 25 feb om 15:00 (tickets)
Workshop? Na de namiddagvoorstelling op za 25 feb volgt een initiatie voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Ze mogen zelf aan de slag op het podium, onder begeleiding van de artiesten van Be Flat. Deze gratis workshop is intussen volzet, inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
Leeftijd? 6+

Credits
Collectief: Thomas Decaesstecker, Mehdi Delanoeije, Ward Mortier, Dario Tabakov en Tars Van Der Vaerent
Dramaturgie: Craig Weston
Lichtdesign: David Carney
Techniek: Brice Agnes, Elise Reculeau
Extern oor: Marie-Anne Standaert, Stijn Dickel, Celestin Massot
Extern oog: Zora Snake, Jesse Huygh, Sander Decuyper, Gianna Sutterlet
Kostuum: Ella Courvoisier, Perrine Ritter
Video: Zaur Kourazov

Ell Circo D’Ell Fuego

De Antwerpse circusschool Ell Circo D’Ell Fuego wil kinderen, jongeren en volwassenen in contact brengen met circus. ‘Circus ontdekken is circus zien én doen’, is hun motto. In De Roma organiseerde de school al twee keer een toonmoment met al hun leerlingen en disciplines, nu houden ze enkele circusworkshops in AMOR. Kom langs en haal je beste circuskunsten boven, je gezelschap kan intussen gezellig iets blijven drinken.

Wanneer? zo 26 feb van 14:00 tot 16:00 in AMOR
Wat? Hangend, springend en vliegend
Hoe? Gratis zonder inschrijving
Leeftijd? Iedereen welkom

THERE THERE Company

Carrying My Father is een acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden, over vasthouden en loslaten, over fragiele kracht en speelse rivaliteit. Vier circusartiesten van There There Company staan op de scène met hun vader. Acht volwassen mannen die elkaar ontmoeten, elkaar testen en elkaar optillen. Acht lichamen die niet even sterk zijn, maar wel even krachtig in hun eigenheid en interactie. Centraal in deze indrukwekkende voorstelling staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen.

Wanneer? zo 26 feb om 20:00 (tickets)
Leeftijd? 12+

Credits
Productie: THERE THERE Company
Concept en regie: Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen
Spel: Toon & Eugeen Van Gramberen, Jonas & Danny Juchtmans, Josse & Koen De Broeck, Joren & Jan De Cooman
Artistiek advies: Seppe Baeyens
Lichtontwerp: David Carney
Geluidsconcept: Marie De Broeck & Toon Van Gramberen
Techniek: Willem Rys & Vic Van Den Bossche

Alle data

20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets
15:00
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets