Cornelia Jakobs

IJzersterke Eurovisiepop voor fans van Loreen, Duncan Laurence en Måns Zelmerlöw.

Een jaar nadat Cornelia Jakobs vierde werd op het Eurovisiesongfestival in Turijn met een ijzersterke vertolking van Hold Me Closer, stond het Zweedse toptalent opnieuw op het grootste podium ter wereld. Voor de Grote Finale van de liedjeswedstrijd in Liverpool was zij één van de door de BBC uitverkoren sonfestivalcoryfeeën om tijdens de intervalact op te treden. Tijdens de Liverpool Songbook zong ze haar versie van I Turn To You van Melanie C, in een spectaculaire choreografie in een groot bad.

Voor Cornelia Jakbos is nu het ideale moment aangebroken om haar nieuwe Europese tournee aan te kondigen, die haar begin 2024 ook naar de foyer van De Roma brengt. Met haar unieke vermogen om emoties over te brengen met haar stem en charisma is Cornelia zonder twijfel één van de meest interessante opkomende artiesten uit Europa. Met haar nieuwe single It Takes a Fool to Remain Sane, een remake van een klassieker van The Ark, won ze dan ook een Zweedse Grammy voor Best New Act of The Year.

"Het voelt fantastisch om weer on the road te zijn. Na een iets langere break, kijk ik er nu ongelooflijk hard naar uit om terug op te treden en mijn ongelooflijke fans opnieuw te ontmoeten. Het is geweldig om live mee te maken wat mijn muziek voor hen betekent", geeft Cornelia nog mee als boodschap.