Courtney Barnett + support: Hachiku
Sponsor: ism Live Nation

Zinderende indierock voor fans van Pixies, The Breeders, Pavement en Sonic Youth

Amerikaanse slackerrock meets Australische humor. Courtney Barnett uit Melbourne maakt muziek die klinkt als de hoogdagen van Pavement en Sonic Youth. Haar verhalen zijn poëtische en grappige schetsen van de chaos die ons dagelijks omringt. Met haar sprankelende nummers brengt ze een zinderende live performance. Dat bewees ze eind juni nogmaals op het hoofdpodium van TW Classic.

Courtney Barnett wordt in 2013 ontdekt tijdens CMJ Music Marathon, een belangrijk talentenfestival in New York. Met haar no nonsense-rock, virtuose gitaarspel en haar onweerstaanbare indie-aura maakt ze meteen indruk. De kritieken zijn laaiend. Twee jaar later bevestigt ze met haar debuut Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit. Dat eindigt overal ter wereld in de Top 10 van de jaarlijstjes en leidt tot samenwerkingen met Kurt Vile en met haar grote heldin Kim Deal, bekend van Pixies en The Breeders. Omgekeerd mag ze Jack White en Barack Obama tot haar grote fans rekenen. Haar jongste worp Things Take Time, Take Time (2021) is de bevestiging dat Barnett mee de toon zal zetten in de jaren die komen.

De Australische Hachiku verzorgt de support. Intrigerende indierock met een vleugje dreampop, rechtstreeks uit het hart van Melbourne.