De Mens + support: And Then Came Fall

CORONA-UPDATE: het concert wordt verplaatst van zaterdag 28 maart naar zondag 24 mei 2020. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

Rockklassiekers uit de Belpop voor fans van Noordkaap, Gorki en De Kreuners

Weinig bands hebben zo’n invloed gehad op de Nederlandstalige rockscene als De Mens. Irene, Dit is mijn huis, Nederland, Maandag, Ergens onderweg, Sheryl Crow I need you so, Jeroen Brouwers (Schrijft een boek) … de lijst nummers die we met z’n allen uit het hoofd kunnen meezingen, is haast eindeloos. De Mens is een band om te koesteren, met poëtische liedjes die naar het hart grijpen, maar evengoed met stevig rockende songs die zalen en festivals op hun kop zetten.

Meer dan 27 jaar hebben Frank Vander linden en De Mens al op de teller staan. Maar verwacht je in De Roma niet aan een nostalgie-act. Wie de recente Belpop-documentaire heeft gezien, weet dat De Mens een groep is die al die jaren bleef evolueren en als geen ander bewijst dat ervaring geen verstarring betekent. Anno 2020 is dat niet anders. Met hun Aanwezig-tour en een reeks nieuwe frisse singles (waaronder Oostende) blijven Frank Vander linden en de zijnen zich volop amuseren. Hun kenmerkende panache is sterker aanwezig dan ooit.

Onder het motto ‘je publiek moet je verdienen, dag na dag, jaar na jaar’ staan de heren van De Mens voor een tweede keer in De Roma. Verwacht je aan een eerlijke, machtig energieke, soms verrassende show waarin nieuw werk en hun talloze klassiekers van het podium spatten.

Als support verwelkomen we het geweldige And Then Came Fall. De Leuvense band rond singer-songwriter Annelies Tanghe en multi-instrumentalist Sam Pieter Janssens brengt dromerige soulpop die invloeden vertoont van onder meer Fleetwood Mac, Intergalactic Lovers en Alabama Shakes.  Met Should We loste ze zopas een prachtige nieuwe single, de eerste van hun tweede album dat dit najaar verschijnt. Kom op tijd!