Dijf Sanders + support: Brik Tu-Tok + DJ Butsenzeller

Eclectische soundscapes en technobeats voor fans van Fulco, Beraadgeslagen, MDC III en Phoenician Drive

Dijf Sanders is een fenomeen. Wie al eens een plaat van hem beluisterde of hem live aan het werk zag, weet dat hij volop experimenteert en nieuwe muzikale horizonten opzoekt met een brede mix aan stijlen en genres. Als geen ander staat de Gentenaar - die je in een vorig leven kende als kernlid van Teddiedrum en The Violent Husbands - voor een grenzeloze aanpak die drijft op multiculturele invloeden vanuit de hele wereld.

Na eerdere samenwerkingen met onder meer Warhaus, Sylvie Kreusch, The Germans en het MDC III van Matthias De Craene, ontsproten uit zijn muzikale brein sinds 2005 vijf soloplaten. Het voorlopig laatste exploot was Java, een parel van een plaat die je verweesd achterlaat. Sexy jazz en bedwelmende elektronica drijven rustig voort op bevreemdende Indonesische geluiden. Inderdaad, wie van David – Dijf – Sanders eenheidsworst verwacht, is eraan voor de moeite.

Voor zijn nieuwste muzikale avontuur liet Dijf zich inspireren door invloeden uit Nepal, Tibet, China en India. Het resultaat is het album Puja. Samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en Nicolas Mortelmans op sitar creëert hij in De Roma een bevreemdend, fris universum waar monnikengezang, eclectische beats en techno als een constante stroom mantra’s op je neerdruppelen. Hou je vast! Niet te missen!

De support wordt verzorgd door het verrassende Brik Tu-Tok. Acteurs en theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn nemen je mee naar hun onconventionele universum en serveren een lading krachtige, rauwe, catchy songs die doen denken aan Moondog, Coco Rosie en The Residents.  

NOOT: Het concert van Dijf Sanders werd verplaatst van 13 februari 2021 naar 22 september 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.