Drive-By Truckers + support: Jerry Joseph

Southern countryrock van de bovenste plank voor fans van Neil Young & Crazy Horse, Jason Isbell, Steve Earle en The Jayhwaks.

Drive-By Truckers maakt al meer dan 20 jaar southern countryrock van de bovenste plank zonder in clichés te vervallen. De band uit Athens, Georgia bouwde de voorbije twee decennia door hun fantastische platen en ijzersterke livereputatie een hondstrouwe fanbase uit die hen door dik en dun steunt. In 2016 brachten ze met American Band hun voorlopige hoogtepunt uit, een plaat die door NPR werd omschreven als "One of the nation's best bands has made what very well might be its greatest album". Hoewel ze hun wortels in het diepe zuiden van de VS hebben, is Drive-By Truckers een band die er niet voor terugdeinst om platen uit te brengen die beenhard tegen het huidige politieke klimaat in de Verenigde Staten in te gaan. Begin 2020 verschijnt met The Unraveling hun 12de studioplaat, naar eigen zeggen “an overview of our journey from post-election blues, into the heart of Memphis and onward into a new election year". De plaat werd opgenomen in Memphis, Tennessee en het is natuurlijk onmogelijk om de klank van die legendarische plek niet te voelen als je The Unraveling oplegt.

Muzikaal bestrijkt Drive-By Truckers een brede waaier aan stijlen. Neil Young & Crazy Horse zijn nooit veraf, maar ook Lynyrd Skynyrd, The Jayhawks en ex-Drive-By Trucker Jason Isbell komen regelmatig door hun sound heen schemeren.

De Amerikaanse singer-songwriter en geweldige gitarist Jerry Joseph verzorgt de support. Kom op tijd!  

NOOT: het concert van Drive-By Truckers werd verplaatst van 26 mei 2021 naar 3 juni 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.