Explosions In The Sky
Sponsor: ism Toutpartout

Voor fans van: Mogwai, 65daysofstatic, This Will Destroy You

Eindelijk is het dan zover! Explosions In The Sky komt dit najaar naar De Roma. Maak je klaar voor een bedwelmende muzikale trip met één van de meest gepassioneerde en intense instrumentale bands uit ons universum. 

Explosions in the Sky brak in het begin van de jaren 2000 door met fenomenale platen als How Strange, Innocene (2000), Those Who Tell The Truth Shall Die, Those Who Tell The Truth Shall Live Forever (2001) en natuurlijk het onsterfelijke The Earth Is Not A Cold Dead Place (2003), waarvan het prachtige Your Hand In Mine nog steeds hun grootste hit is. Samen met tijds- en geestesgenoten als Mogwai, Godspeed You! Black Emperor, This Will Destroy You en 65daysofstatic slaagde de postrockband uit Texas erin om zonder woorden de mooiste en krachtigste emoties over te brengen. Van prachtige, breekbare passages tot oorverdovende geluidsstormen en weer terug.

Na een stilte van vijf jaar verscheen Explosions In The Sky in 2016 opeens terug op het toneel met de verpletterende comebackplaat The Wilderness. Die bewees dat het kwartet nog niets aan kracht en kwaliteit had ingeboet. Ook opvolger Big Bend toonde dat Explosions In The Sky helemaal terug is. Na hun helaas geannuleerde show in 2020 belooft zaterdag 11 november 2023 een wel heel bijzondere avond te worden in De Roma.