Fire in the Pet Store

Speelse Belgische jazz voor fans van Robin Verheyen, Anneleen Boehme, Bert Cools en Lander Gyselinck.

Thuriot-Roseeuw, compagnons de route gedurende 25 jaren. Ze speelden in duo, deelden het podium tijdens de Olympische Spelen in Athene, ze musiceerden samen met grootmeesters als René Lussier, Ellery Eskelin en tourden samen onder de Senegalese sterren!

Toen radiozender Klara vroeg om het liveprogramma De Kunstkaravaan van muziek te voorzien, knalden ze twee seizoenen uit de radio met hun alle-genres-op-’n-hoop-gooiend chamberjazzpunkkwartet radioKUKAorkes. Wanneer het Festival van Vlaanderen hen voorstelde Dave Douglas’ betoverende plaat Charms of the Nightsky opnieuw tot leven te brengen, kregen ze de kans om met legendarische violist en componist Mark Feldman het podium te delen.

De muzikale klik incorporeerde toekomstmuziek en vroeg om meer. Flirten met grenzen, een credo dat Thuriot-Roseeuw met het radioKUKAorkest reeds hoog in het vaandel droeg, en groovin’ zonder drums om alle klankrijkdom te kunnen laten floreren, was het uitgangspunt. Vier windstreken zouden het worden en toen Bram de Looze glunderend ja knikte werd Fire in the Pet Store een feit.

“Let’s make the violin do some wild thing and have the accordion sing, while the bass bows a crazy dzzzing and the piano drum some blingbling! Be warned, there’s a FIRE IN THE PET STORE!”

Credits

Philippe Thuriot: accordeon
Bram De Looze: piano
Kristof Rosseeuw: contrabas
Mark Feldman: viool

NOOT: het concert van Fire in the Pet Store werd verplaatst van 26 maart 2021 naar 26 maart 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.