Fleet Foxes

Hemelse indiefolk voor fans van Grizzly Bear, Bon Iver, Band of Horses en Wilco

Na de release van het fantastische album Shore in 2020 komt Fleet Foxes eindelijk naar Europa. Met de plaat bewezen de Amerikanen dat ze op een absoluut hoogtepunt zitten in hun carrière. Hoog tijd om ook op het podium opnieuw de sterren van de hemel te spelen. Het is de allereerste keer dat de zeskoppige indieband uit Seattle het album voorstelt aan een livepubliek.

Nadat Fleet Foxes in 2012 met Helplessness Blues genomineerd werd voor de Grammy voor Best Folk Album, dingen ze met Shore opnieuw mee voor de award. Ditmaal in de categorie Best Alternative Music Album. Het toont de evolutie die de Amerikanen op korte tijd hebben doorgemaakt. Begonnen met ingetogen folksongs in het midden van de jaren tweeduizend ontpopten de charismatische frontman Robin Pecknold en zijn bandleden zich op korte tijd tot een waanzinnig populaire folk-popband met een ijzersterke livereputatie. Dat bewezen ze onder meer met hun geweldige optredens in de AB (2017) en op Rock Werchter (2018).

In De Roma omringt Robin Pecknold zich met zijn trouwe bandleden Skyler Skjelset (multi-instrumentalist, vocals), Casey Wescott (multi-instrumentalist, vocals), Christian Wargo (multi-instrumentalist, vocals), en Morgan Henderson (multi-instrumentalist).