Fun Lovin' Criminals + Rudeboy Plays Urban Dance Squad

Maak je klaar voor een swingende double bill met Fun Lovin’ Criminals en Rudeboy die een unieke set speelt met de beste nummers van Urban Dance Squad.

Wie kent er Fun Lovin' Criminals niet? Het New Yorkse trio staat bekend voor zijn verfrissende mix van rock-’n-roll, funk, blues, soul, hiphop, jazz en latin. Debuutsingle Scooby Snacks vatte van bij het begin de heerlijke sound waar Fun Lovin’ Criminals drie decennia later nog steeds een patent op heeft. Wie Fun Lovin’ Criminals de laatste jaren live aan het werk zag, weet dat de band nog niks aan charisma heeft ingeboet en nog steeds garant staat voor bruisende shows en muzikaal vuurwerk. In De Roma spelen ze integraal 100% Colombian, hun legendarische album uit 1998.

Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar zonder enige twijfel de meest invloedrijke. De band ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen, een combinatie van funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop gebracht door een groep muzikanten, een rapper en een DJ. Met deze combinatie had Urban Dance Squad een grote invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.

Na 5 albums en een tumultueuze carrière ging de band in 2000 uit elkaar. In 2021 begint frontman Rudeboy het werk van Urban Dance Squad weer live uit te voeren met een set die bestaat uit nummers van alle platen die de band heeft gemaakt. Hij verzamelt een groep ervaren muzikanten en omdat hij het niet gepast vindt om in zijn eentje de legacy van Urban Dance Squad te dragen vraagt hij de originele UDS DJ DNA om aan te sluiten. De band is inmiddels zo goed ingespeeld dat er net als in de geest van de originele Urban Dance Squad vrij wordt gespeeld en er een vergelijkbare energie wordt opgeroepen.