Fun Lovin' Criminals

Jazzy hiphopfunkrock voor fans van Stereo MC's, Urban Dance Squad en Supergrass

Begin 2020 was één van de laatste keren dat De Roma volledig uit zijn dak ging voor de grote coronastilte intrad. Verantwoordelijke? Jawel, Fun Lovin’ Criminals! Klaar voor hun volgende feestje?

Met hun unieke en verfrissende mix van rock-'n-roll, funk, blues, soul, hiphop, jazz en latin blijft het New Yorkse trio de wereld veroveren. Al meer dan twintig jaar lang. Eind jaren negentig vatte debuutsingle Scooby Snacks meteen die heerlijke sound waar Fun Lovin’ Criminals nog steeds een patent op heeft. Ook in de 21ste eeuw gooien de doorwinterde New Yorkers hoge ogen met Loco’ en de gelijknamige single die de hitlijsten bestormt. Daarop volgen nog Welcome To Poppy’s (2003), Livin’ in the City’(2005) en Classic Fantastic (2010). In 2019 verscheen met Another Mimosa hun voorlopig laatste plaat: een heerlijke blend van covers en eigen nummers.

Wie Fun Lovin’ Criminals begin 2020 live aan het werk zag in De Roma, weet dat de band nog niks aan charisma heeft ingeboet en live nog steeds garant staat voor muzikaal vuurwerk op dat heerlijke randje tussen zalige nostalgie en hedendaagse frisheid.