Geike

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende corona-maatregelen kan het concert van Geike helaas niet plaatsvinden op 27 februari. In samenspraak met de artiest proberen we een nieuwe datum te zoeken. Van zodra die bekend is, worden tickethouders persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling. Bedankt voor je begrip.

Intieme, melancholische pop voor fans van Novastar, Ilse DeLange en Hooverphonic

Toen Geike een goed jaar geleden in onze foyer de eerste noten van haar nieuwe single aanzette, werd het muisstil. Haar loepzuivere, o zo herkenbare stem, haar elegante verschijning en podiumprésence … de aanwezigen hadden slechts een fractie van een seconde nodig om de verloren gewaande grande dame van de Belgische pop opnieuw in hun hart te sluiten.

Elf jaar lang was Geike Arnaert hét gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic. In 2008 koos ze voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte de West-Vlaamse zangeres samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het soloalbum For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes.

De langverwachte nieuwe soloplaat bleek een moeilijke zoektocht voor Geike. Maar na een proces van acht jaar, was daar eind vorig jaar plots het prachtige Lost in Time. Een fantastisch, tijdloos, maar ook super muzikaal album. Maar liefst 9 van de 11 songs op het nieuwe album schreef Geike samen met Joost Zweegers aka Novastar. De productie was in handen van dé Belgische topproducer Wouter Van Belle, die in zijn carrière onder meer meesterwerken producete voor Gorki, Noordkaap, Axelle Red en - uiteraard - Novastar. Ondertussen schopten singles Off Shore, Middle of the Night en Black Land Shore het tot nummer 1 in De Vox lijst van Radio 1.

Met Lost in Time heeft Geike een intiem meesterwerkje afgeleverd en staat ze op het podium als een herboren engel. Ze wordt hierin begeleid door Robby Govaerts (gitaar), Pedro Gordts (keys en piano), PJ Seaux (bas) en Steven Van Gelder (drum).