Hydrogen Sea + support: Roufaida

Voor fans van: SX, Soldier's Heart, Intergalactic Lovers

Hydrogen Sea is het project van het Brusselse duo Pieterjan Seaux (die je kent van bij oa Zwangere Guy, Selah Sue, Sioen en een hoop andere bands) en Birsen Uçar. Met hun derde plaat Creature Comforts (oktober 2023) verkent de band geluiden en thema's die ons, kwetsbare wezens, fysiek en mentaal comfort bieden en ons een goed gevoel geven. Aan de andere kant konden de teksten van Birsen nooit voorbijgaan aan het mechanisme van 'instant gratification' en 'toxic consumerism'.

Bovenal was het schrijven van nieuwe muziek voor Birsen en PJ een manier om met hun eigen stress om te gaan en hun zenuwstelsel te kalmeren. Voor de productie van de plaat werkte ze samen met de legendarische belpop producer Luuk Cox (Shameboy, Buscemi). Creature Comforts is meer dan ooit een plaat die je live in een intieme setting wilt beleven, geen betere setting dan onze onze foyer voor een show van Hydrogen Sea!

Support: Roufaida

Met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya produceert Roufaida indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats in het Engels en Arabisch. Op het podium creëert ze haar ingetogen muziek solo, zodat de luisteraar heel dichtbij kan komen.