Iron & Wine + support: Lizzie No

Voor fans van Calexico, Ray LaMontagne, Death Cab for Cutie

Toen de pandemie toesloeg en de wereld tot stilstand kwam, raakte ook Sam Beam, het creatieve brein achter Iron & Wine, verstrikt in een huiselijke cocon. Muziek maken leek ver weg, maar soms brengt tegenslag onverwachte zegeningen.

De weg terug begon in Memphis, waar Sam samen met vriend en producer Matt Ross-Spang nummers van Lori McKenna opnam voor de EP Lori. 'Terug naar de basis' werd het motto: solo akoestische shows in intieme settings. Het was dé manier voor Sam Beam om uit het dal te klimmen. Mét succes, want na een lange winter, kwam er eindelijk zon en volgde er een grotere tour met Andrew Bird. 

Het was in die geest dat ook Light Verse ontstond, ongetwijfeld het meest speelse album van Iron & Wine tot nu toe, doordrenkt van vreugde na donkere dagen. Voor de opnames in de befaamde Waystation-studio in Los Angeles trommelde Beam heel wat schoon volk op. Tyler Chester (toetsen), Sebastian Steinberg (bas), David Garza (gitaar), Griffin Goldsmith, Beth Goodfellow en Kyle Crane (drums), Paul Cartwright (viool en mandoline), zelfs Fiona Apple was zo genereus om haar stem te lenen voor het duet All In Good Time. Light Verse is het zevende volledige album van Iron & Wine en het vijfde voor Sub Pop Records. Het is een album dat je best in zijn geheel luistert en klinkt zowel liefdevol als authentiek, zelfverzekerd als een stevige handdruk, gedragen door de warme stem van de charismatische frontman. 

De geweldige singer-songwriter, gitariste en harpiste Lizzie No verzorgt de support. Heerlijke indiefolk uit de States.