20 JAAR ZEALRECORDS Isbells + Marble Sounds + DJ Brett Summers

Melancholische folkpop voor fans van Bon Iver, Fleet Foxes, Ben Howard en The Bony King of Nowhere.

Zealrecords bestaat al meer dan 20 jaar! Ontstaan vanuit een passie voor vinylsingles (7’’), met artiesten uit binnen- én buitenland, is Zealrecords de voorbije twintig jaar uitgegroeid tot hét platenlabel voor jong Belgisch talent. Onder meer Wouter Dewit, Low Vertical, Renée, Raketkanon en Sunday Bell Ringers vonden er onderdak. Als geen ander slaagt Zealrecords erin om Belgische artiesten te lanceren. Zo ook Isbells en Marble Sounds, groepen die met hun breekbare folkpop luisteraars betoveren van New York, over Taipei, tot in Antwerpen.

Op 21 oktober staan Isbells en Marble Sounds broederlijk naast elkaar in De Roma, om samen het jubilieum van Zealrecords te vieren.

Met Sosei verscheen in het voorjaar van 2020 de vijfde, langverwachte plaat van Isbells. Het album staat symbool voor de herwonnen levensvreugde en goesting van frontman Gaëtan Vandewoude, na een moeilijke periode. De toevoeging van synths, elektronische soundscapes en prominente, bijna tribale drums, klinkt Isbells op Sosei warmer en rijker dan ooit. Het is geen conceptalbum zoals bijvoorbeeld voorganger Billy dat was. Het is een verzameling verhalen. Over verdriet en hoop, over leven en dood. Tegelijk is het een ode aan de filosofie, met verwijzingen naar een Japanse poëet en een Boeddhistische priester.

Met The Advice to Travel Light kwam in 2019 de vierde plaat van Marble Sounds uit. Het is het resultaat van het tweejarige verblijf van zanger en producer Pieter Van Dessel in Canada en een terugkeer naar de roots van Marble Sounds: introspectieve gitaarsongs die onder je huid kruipen en daar lange tijd blijven zitten. Op Record Store Day 2020 (18 april 2020) kwam Marble Sounds met een exclusieve vinyl release (The Numbers Game) met enkele outtakes en tracks die eerder enkel op compilaties of als Japanse bonus tracks verschenen. In De Roma komt de veelzijdigheid van Marble Sounds aan bod: zowel de stevige catchy rock tunes als de meer ingetogen, akoestische vibe.

NOOT: het dubbelconcert van Isbells + Marble Sounds werd verplaatst van 1 december 2020 naar 21 oktober 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.