Joanne Shaw Taylor

Amper zestien was ze, toen Joanne Shaw Taylor werd ontdekt door Dave Stewart van Eurythmics. Het was het begin van een spectaculaire carrière waar iedere doorwinterde bluesmuzikant jaloers op zou zijn. Met haar krachtige, doorleefde stem en verbluffende gitaarspel weet de Britse keer op keer te verbazen.

Joanne Shaw Taylor mag onder meer Jimmy Cliff, John Mayall, Joe Bonamassa en Stevie Wonder tot haar grootste fans rekenen. Ondanks haar jonge leeftijd (geboren in 1986) speelde de Britse singer-songwriter al op talloze festivals en trakteerde ze haar trouwe publiek op honderden concerten. De acht studio-albums die ze sinds haar debuutalbum White Sugar uitbracht, leverden haar een hele rist British Blues Awards en internationale erkenningen op.

Na haar vorige passages in De Roma bleef het publiek telkens verdwaasd achter: een overweldigende stem, schroeiende gitaartechniek en ongelofelijke songs maken van Joanne Shaw Taylor een van de interessantste bluesartiesten van de laatste paar decennia.