John Butler + special guest Elana Stone

CORONA-UPDATE: het concert van John Butler (oorspronkelijk gepland voor vrijdag 5 juni 2020 en vervolgens verplaatst naar zaterdag 8 mei 2021) wordt nogmaals verplaatst. De nieuwe datum is dinsdag 31 mei 2022. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling. Dank voor je begrip.

Akoestische mix van blues, reggae, roots en jam voor fans van Xavier Rudd, Jack Johnson en Michael Franti.

John Butler keert terug naar z'n roots! De Australische muzikant die sinds 1998 de wereld rondreist met het John Butler Trio trekt weer helemaal solo op tournee. Met z'n unieke mix van reggae, blues, politiek getinte pop en akoestische soul veroverde John Butler rond de eeuwwisseling niet alleen thuisland Australië maar ook de rest van de wereld. Platen als Sunrise Over Sea (2004) en Grand National (2007) haalden platinum en  de vingervlugge gitarist werd een graag geziene gast op festivals als Rock Werchter. John Butler breidde zijn trio met extra muzikanten verder uit tot John Butler Trio +, maar nu doet hij het weer helemaal solo. Terug naar de jaren waarin hij al buskend door Australië trok, maar dan op een podium en mét zijn vele duizenden fans in de zaal.

Dat hij solo nog steeds garant staat voor vuurwerk bewees John Butler nog op TW Classic: "Butler maakt pas echt indruk wanneer hij helemaal alleen op het podium het akoestische ‘Ocean’ inzet. Minutenlang horen we alleen zijn akoestische gitaar (met twaalf snaren) en laat hij zien hoezeer hij dat instrument onder de knie heeft en hoe veelzijdig dat kan klinken. Dat de weide geboeid blijft luisteren, toont alleen maar zijn virtuositeit aan. (...) Het eerste hoogtepunt van de dag was een feit." (HET LAATSTE NIEUWS)