José González

Drie soloplaten in 18 jaar tijd: meer had José González niet nodig om over heel de wereld een trouw publiek te vinden en in prestigieuze zalen op te treden, van Royal Albert Hall in Londen tot Sydney Opera House in Australië. Onlangs haalde de Zweed met Argentijnse roots op Spotify de mijlpaal van één miljard streams, het ultieme bewijs dat je als artiest niet luid moet zijn om gehoord te worden.

Het langverwachte vierde album, Local Valley komt uit op 17 september, belooft een welgekomen herinnering aan de unieke overtuigingskracht van zijn prachtige sfeervolle muziek. Met slechts een handvol Spaanse gitaren en een drum machine app op zijn iPad componeerde González een nieuwe verzameling songs, waarvan de eerste singles El Invento en Visions je al meteen meenemen naar zijn bijzondere universum. “Hoewel ik bij de opnames enkel loops nodig had, hoorde ik in mijn hoofd al wel hoe elk nieuw nummer zou klinken met een orkest, of met mijn vijfmansband met wie ik de afgelopen tien jaar speelde”, blikt González vooruit naar de live tour.

Als geen ander laat González klassieke en melodieuze gitaarakkoorden samengaan met avontuurlijke en sensuele harmoniën, waardoor zeker live een unieke muzikale dynamiek ontstaat. Na zijn uitverkochte passage in 2015, kijken we er bij De Roma dan ook enorm naar uit om José González dit najaar opnieuw in onze zaal te verwelkomen!