Kaizers Orchestra + aftershow dj Brett Summers

Voor fans van Madrugada, Gogol Bordello, The Cat Empire

Kaizers Orchestra is terug en hoe! Na een pauze van bijna tien jaar zijn de verwachtingen hooggespannen om de Noorse sensatie eindelijk terug op het podium te zien. Na enkele legendarische optredens – onder meer in het Metropolitan Museum of Art in New York - verwierf de band in de jaren tweeduizend wereldwijd een cultstatus om u tegen te zeggen. Dat de Noren tien jaar na hun laatste noot nog niets aan populariteit hebben ingeboet, bewees de aankondiging van hun Scandinavische tour: die was in minder dan 15 minuten volledig uitverkocht.

De muziek van Kaizers Orchestra definiëren, is haast onmogelijk: een triomfantelijke mix van Scandinavische rock en Oost-Europese folk, aangejaagd door energieke blues, indie, metal én de geweldige stem van frontman Janove Ottesen. Met hun aanstekelijke, theatrale shows overstijgen de zes Noorse jeugdvrienden alle genres. De eigenzinnige band is één van de belangrijkste muzikale exportproducten van Scandinavië, maar bouwde ook in de rest van Europa én in de VS een stevige fanbase uit.

Eerder dit jaar bracht Kaizers Orchestra zijn volledige oeuvre – goed voor acht studioalbums – uit op vinyl. En om het publiek al wat op te warmen, gooiden ze twee gloednieuwe comebacksingles (Dine Gamle Dager Er Nå en Kaleidoskophimmel) de ether in die laaiend enthousiast werden onthaald.