King Krule + support Okay Kaya + sounds by Konna
Sponsor: ism Toutpartout

Voor fans van: Mac DeMarco, Connan Mockasin, Alex G, Ariel Pink

King Krule is één van de vele aliassen van de 28-jarige zanger, songwriter, beatkoning en indieheld Archy Marshall. Met zijn unieke, diepe croonerstem slaagt de Zuid-Londenaar er moeiteloos in pop, rock, hiphop, jazz en dub met elkaar te verbinden.

Na vroege successen onder de naam Zoo Kid en een succesvolle eerste EP brak King Krule door in 2013 met zijn fantastische debuutplaat 6 Feet Beneath The Moon op het label XL Recordings. Blakend van het talent verkocht de jonge zanger wereldwijd zalen uit, maar na die eerste tournee besloot Marshall zijn bekendste alias even op stal te zetten. Er volgden een plaat onder eigen naam, soundtracks en enkele sporadische performances.

In 2017 sloeg Marshall de muziekwereld opnieuw met verstomming met The Ooz, zijn derde studioalbum, het tweede onder de naam King Krule. Het album werd overladen met talloze prijzen en laaiend enthousiaste recensies. Ook Man Alive! (2020) en het livealbum You Heat Me Up, You Cool Me Down werden vol lof onthaald.

Na zijn onvergetelijke show voor een uitverkochte De Roma in 2017 stelt King Krule dit najaar zijn kersverse nieuwe album Space Heavy (release 9 juni) voor. Space Heavy is zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe. King Krule schreef het onderweg tussen Londen en Liverpool, de twee steden die hij zijn thuis noemt.

De support wordt verzorgd door de Noors-Amerikaanse artieste en componiste Kaya Wilkins, aka Okay Kaya. Kom op tijd!