Mayra Andrade reENCANTO

Voor fans van Cesària Evora, Sara Tavares, Fatoumata Diawara

 

Als Mayra Andrade op het podium staat, lijkt de zomer eeuwig te duren. Met haar zijdezachte ritmes, indrukwekkende podiumprésence en prachtige stem dompelt de Kaapverdische ster je onder in een warm muzikaal bad dat invloeden van over de hele wereld in zich draagt. Zowel in het creools, Engels, Spaans, Frans als Portugees neemt Mayra Andrade je mee op een even wonderlijke als tedere reis.

 

Geboren in Havana en opgegroeid in Kaapverdië begon Mayra Andrade al op jonge leeftijd te zingen. Hoewel ze een deel van haar jeugd ook doorbracht in Senegal, Angola en Duitsland zijn het toch vooral de levendige, percussieve ritmes van het Kaapverdische eiland Santiago die haar muziek een unieke kleur geven. Haar debuutalbum Navega uit 2006 was meteen een schot in de roos. Ook haar twee volgende albums werden met lof overladen.

 

In haar meest recente album Manga (2019), dat algemeen wordt beschouwd als een meesterwerk, brengt Mayra de invloeden van de moderne West-Afrikaanse muziek samen met de diepgewortelde muzikale tradities van Kaapverdië. Voor dat laatste album werkte ze samen met de befaamde Ivoriaanse producer 2B en de bekende Kaapverdische instrumentalist Kim Alves.  

Live staat Mayra Andrade zowel voor emotie als spektakel. Met een mix van traditionele en nieuwe muzikanten belooft ze het publiek een prachtige reis die de brug slaat tussen verschillende culturen en continenten. Niet te missen!