Meskerem Mees + DJ Lisa Smolders

Glasheldere songs met een flinke portie panache voor fans van Joni Mitchell, Jade Bird en Carla Bruni

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Met haar debuutsingle Joe verovert Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en wint ze zelfs (ver) daarbuiten zieltjes. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger Seasons Shift bevestigt wat iedereen voelt: Meskerem is geen eendagsvlieg.

Op 18 oktober 2020 schrijft ze haar naam bij op het legendarische palmares van Humo’s Rock Rally. “Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury. Dat vindt ook Tourist LeMC, en hij vraagt haar om mee te werken aan zijn nieuwe plaat Niemandsland, die in het voorjaar van 2021 uitkomt. Met haar frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Op 5 november komt haar langverwachte debuutplaat uit, in een ongetwijfeld puntgave productie van Koen Gisen. Wie Meskerem al kent, weet dat het van een tijdloze schoonheid zal zijn. De weinigen die haar nog niet kennen, weten dat nu ook. Tijd om ook live haar veroveringstocht voort te zetten …