Meskerem Mees + support Las Lloronas + DJ Lisa Smolders

COVID-UPDATE: het concert wordt verplaatst van 9 december 2021 naar 25 maart 2022. Tickethouders worden persoonijk op de hoogte gebracht. 

Glasheldere songs met een flinke portie panache voor fans van Joni Mitchell, Jade Bird en Carla Bruni

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Met haar debuutsingle Joe verovert Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en wint ze zelfs (ver) daarbuiten zieltjes. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger Seasons Shift bevestigt wat iedereen voelt: Meskerem is geen eendagsvlieg. Nieuwe single The Writer is opnieuw van een verbluffende schoonheid en doet denken aan een blend van Melanie, Paul Simon, Nick Drake en Joni Mitchell: tijdloze melodie, sublieme lyrics en de stem van een engel. 

De doorbraak voor Meskereme Mees kwam er op 18 oktober 2020 toen ze haar naam bij schreef op het legendarische palmares van Humo’s Rock Rally. “Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury. Dat vindt ook Tourist LeMC, en hij vraagt haar om mee te werken aan zijn nieuwe plaat Niemandsland, die in het voorjaar van 2021 uitkomt. Met haar frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Sinds 12 november ligt haar langverwachte debuutplaat Julius uit, in een puntgave productie van Koen Gisen. Voor wie Meskerem al kent, een bevestiging van de tijdloze schoonheid van haar muziek. Tijd om ook live haar veroveringstocht voort te zetten …

Als support neemt Meskerem Mees het geweldige Brusselse trio Las Lloronas mee, één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen Sura Solomon, Amber in 't Veld en Marieke Werner zonder moeite iedere toeschouwer voor zich. Kom op tijd!