Mike Stern Band Featuring DENNIS CHAMBERS, LENI STERN, HADRIEN FERAUD & BOB FRANCESCHINI

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de legendarische Mike Stern Band dit voorjaar zal optreden in De Roma! Verwacht je aan een avond vol meeslepende jazz, virtuoos samenspel en onvergetelijke melodieën.

Mike Stern bouwde de afgelopen decennia een indrukwekkende carrière uit en geldt als één van de meest invloedrijke gitaristen in de hedendaagse jazzscene. Zo heeft Stern samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie, waaronder Miles Davis, Jaco Pastorius en Michael Brecker. Zijn bijdragen aan legendarische albums hebben hem niet alleen erkend als een fenomenale instrumentalist, maar ook als een begaafde componist, en leverden hem verschillende Grammy-nominaties op.

Stern's laatste album Eleven, verschenen bij Concord Jazz, brengt hem helemaal terug op het voorplan. Het vorige album Trip bracht hij uit na een ongelukkig val in zijn woonplaats New York, waardoor hij zijn rechterhand beschadigde en langere tijd iets geremder was in zijn gitaarspel. De nieuwe nummers worden echter weer volop gedreven door zijn unieke groove, ingespeeld op z’n geliefde Fender Rhodes. Het energieke gitaarspel is weer helemaal op niveau en onthult naast een virtuoze beheersing van het jazzrepertoire ook een grote voorliefde voor soulmuziek.

Op zijn aankomende Europese tour treedt Mike Stern op met een band vol topmuzikanten: Leni Stern, Bob Franceschini, Hadrien Feraud én Denis Chambers. Hun avond in De Roma belooft een reis te worden door de rijke catalogus van Mike Stern, waarbij ze zowel zijn klassiekers als nieuw materiaal ten gehore zullen brengen.

MIKE STERN el. guitar
LENI STERN el. guitar / n'goni / vocals
BOB FRANCESCHINI sax
HADRIEN FERAUD el. bass
DENNIS CHAMBERS drums