Mira: Verre Van Weg

CORONA-UPDATE: het concert van Mira dat gepland stond voor zondag 17 januari 2021 wordt verplaatst naar zondag 16 mei 2021 om 15:00. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. Dank voor je begrip. 

Op vertoon van de lidkaart krijgen leden van de Gezinsbond de dag van de voorstelling een spaartegoed van 2 euro op hun lidkaart.
in samenwerking met Gezinsbond

Hartverwarmende, intense ode aan de liefde voor wie er niet meer is. Voor fans van Lhasa

Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van. Verre van Weg is Mira's ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon.

In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een reis langs het muzikale erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer wij mensen - doorheen tijd en ruimte - muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is. In haar muziek verwerkt Mira een kleurrijke mix van stijlen in maar liefst 9 verschillende talen. 

Vooraf is er een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

Reacties op Verre Van Weg: 

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.”

“Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.”

“Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”