My Morning Jacket United Kingdom & Europe Tour 2023 + support: Devon Gilfillian
Sponsor: ism Classic 21

Voor fans van: Wilco, Band of Horses, Ryan Adams, The Flaming Lips ...

Al sinds het begin van deze eeuw staat de ster van My Morning Jacket in krachtige kleuren te fonkelen aan het indiefirmament. Als geen ander nemen de charismatische frontman Jim James en zijn band je mee in een bezwerende trip met harmonieuze melodieën, strakke riffs en drums die je voortstuwen als een op drift geslagen golf in een azuurblauwe zee. Surf je mee?

Met ieder nieuw album dat uitkomt, toont My Morning Jacket dat het één van de grootste indierockbands van zijn generatie is. Bij iedere liveshow groeit hun schare fans voor het leven. Na het fascinerende tweeluik The Waterfall (2015) en The Waterfall II (2020), verscheen twee jaar geleden My Morning Jacket: een dijk van een plaat, het negende studioalbum van de band.

Door de jaren heen heeft My Morning Jacket een livereputatie opgebouwd om u tegen te zeggen. Met zijn weelderige bos wilde krullen ontpopt zanger Jim James zich tot een muzikale messias die zijn publiek van bij de eerste noot op sleeptouw neemt. Verwacht je in De Roma aan een daverend concert waarin The Morning Jacket je alle hoeken van hun muzikale rijkdom toont: van hypnotiserende bluesrock, over knetterende rock ‘n’ roll tot ingetogen indieballads. Aanrader!

De support wordt verzorgd door singer-songwriter Devon Gilfillian. Amerikaanse soul recht uit het hart van Nashville.