Naamu Voix du Mali

Naamu is de nieuwe band van basgitarist Teun Creemers. In Naamu mengt Creemers op meesterlijke wijze zijn liefde voor West-Afrikaanse muziek met jazz en groove muziek, waardoor een unieke mix ontstaat die hij 'Malinke Groove Jazz' noemt. Met zijn uitgebreide ervaring als bassist op tournees van verschillende West-Afrikaanse muzikanten als Harouna Samake en Sekou Kouyate, zag Creemers de noodzaak om zich te verdiepen in West-Afrikaanse muziek en al haar mogelijkheden zonder zijn ervaringen in de Nederlandse jazzscene te verwaarlozen.

Voor deze 'Voix du Mali'-tournee wordt de band vergezeld door Kankou Kouyaté, Aminata Dante en Yacouba Sagara: drie Malinese zangers met geweldige referenties. Aminata Dante en Yacouba Sagaré zingen o.a. bij Salif Keita, Kankou Kouyaté is de nicht van Bassekou Kouyaté en speelt regelmatig mee met Trio da Kali. Live op het podium met Naamu zingen ze krachtige verhalen met thema's als vriendschap, feest en oorlog. Indrukwekkende stemmen die perfect samengaan met het rauwe, denderende spel van de band.

Deze unieke muzikale samenwerking tussen enkele van de beste muzikanten uit Nederland en Mali bestaat uit een 9-koppige bezetting van drums, percussie, kamale n'goni, saxofoon, gitaar, basgitaar en zang. Samen creëren ze een geluid dat zowel puur als krachtig is en de energie en ziel van het album weerspiegelt. Het Naamu album is wereldwijd warm ontvangen en heeft uitsluitend lovende recensies ontvangen in gerenommeerde tijdschriften, kranten en blogs.

Line-up

Kankou Kouyaté, zang
Aminata Dante, zang
Yacouba Sagara, zang
Lauriane Ghils, zang, kamale n'goni, percussie
Yannick van ter Beek, percussie
Jesse Schilderink, tenorsaxofoon
Jelle Roozenburg, gitaar
Tuur Moens, drums
Teun Creemers, basgitaar, composities en live arrangementen