Nathaniel Rateliff & The Night Sweats + support: Brittney Spencer + DJ Staf Fatkat
Sponsor: ism LiveNation

Iets meer dan drie jaar geleden deden Nathaniel Rateliff & The Night Sweats een tot in de nok gevulde De Roma van bij de eerste noot ontploffen. Drie jaar, meerdere hits en miljoenen views & streams later heeft de band enkel aan kracht gewonnen. Met een verschroeiende energie katapulteren de Amerikanen een heerlijke blend van blues, soul, roots en country de zaal in. Son Of A Bitch!

Sinds het meesterlijke S.O.B. via The Tonight Show van Jimmy Fallon in 2010 de wereld bij de keel greep, is Nathaniel Rateliff niet meer weg te branden uit de top van de hitlijsten. I Need Never Get Old, Hey Mama of het kersverse Survivor … stuk voor stuk brullen we ze luidkeels mee. Survivor is de eerste single van het gloednieuwe The Future, het derde studioalbum van Nathaniel Rateliff & The Nights Sweats, dat ze in De Roma live komen voorstellen.

Wat Nathaniel Rateliff het voorbije decennia presteerde met z’n band The Night Sweats kan je gerust een blitzcarrière noemen. Sinds 2005 timmerde hij in bands als Born in the Flood en The Wheel aan de weg. Telkens met bescheiden succes, tot hij in 2010 aan de zijde van Mumford & Sons mee op tour ging. Het legendarische optreden met zijn nieuwe band The Night Sweats in The Tonight Show was het laatste duwtje dat nodig was richting sterrendom. Ook België ging plat voor de energieke charme van de Amerikanen, met uitverkochte shows in De Roma, Het Depot en de AB en twee stomende concerten op Rock Werchter.

Vandaag staan de groten der aarde te trappelen om samen te werken met Nathaniel Rateliff en zijn bende topmuzikanten. Zo werd The Future onder meer geproduced door Bradley Cook (Bon Iver, The War on Drugs en Kevin Morby), James Barone (Beach House) en Elijah Thompson (Father John Misty). Moet het nog gezegd dat er met Nathaniel Rateliff een héle grote naam op het podium van De Roma staat?

Als support verwelkomen we de Amerikaanse singer-songwriter en countryfenomeen Brittney Spencer. Kom op tijd! 

NOOT: het concert werd verplaatst van 17 mei 2022 naar 30 mei 2022, tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.