Paul Young
Sponsor: ism Play Nostalgie

Superster en eighties icoon Paul Young komt opnieuw naar België. Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels 67-jarige zanger uit het VK liet in de tijd van de schoudervullingen, yuppies en de rubiks cube menig tienerhart sneller slaan met zijn zoete stem en meeslepende ballades. Dit jaar blaast hij veertig kaarsjes uit voor zijn debuutalbum No Parlez. En dat komt hij uitgebreid vieren in De Roma.

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd treedt hij op met verschillende bands. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor zingen niet verbergen. Eén probleem: zijn favoriete stijl - soul - is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen. Met zijn debuutalbum No Parlez (1983) - met daarop onder meer de cover Love of the Common People - combineert hij een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul met moderne pop.

Het is het begin van een ongeziene muzikale carrière met verschillende hitsingles, waaronder Everytime You Go Away, Wherever I Lay My Hat, Come Back And Stay. In 1991 scoort hij de monsterhit Senza Una Donna, samen met Zucchero. De laatste jaren trad Paul Young minder vaak op en legde hij zich toe op zijn andere passie: koken. Begin dit jaar bewees hij evenwel dat zijn muzikale vuur nog lang niet is gedoofd en bracht hij een gloednieuw album uit: Behind The Lens.