Pokey LaFarge

Vintage, bluesy swing'n'jazz voor fans van C.W. Stoneking, Nick Waterhouse en Jack White.

Het is nooit wat voor Pokey LaFarge geweest om zich tot één genre te beperken. De muzikant reist al jaren de wereld rond, zijn songs zijn een verzameling van wat hij op z’n vele omzwervingen tegenkomt. Een goeie snuif jazz, een streep bluesy bluegrass en een dosis ragtime duiken de blender in met chanson, cumbia, swing en wals. Het enige wat telt voor Pokey LaFarge is echtheid. Alles wat hij maakt komt recht uit het hart, van de intelligente teksten tot de onweerstaanbare groove in de muziek. Pokeys onnavolgbare muzikale talent leverde hem een hoop devote fans op, waaronder White Stripes frontman Jack White.

Pokey LaFarge stond in 2018 al eens voor een volle De Roma, nu keert hij terug om zijn nieuwste album In The Blossom Of Their Shade live voor te stellen. Het album is minder melancholisch dan zijn vorige platen Rock Bottom Rhapsody en Manic Revelations en biedt een positievere blik op het leven. Zijn verhuis van Los Angeles naar Austin en de noodgedwongen stilstand tijdens de coronapandemie hebben van Pokey LaFarge een ander mens gemaakt. “De pandemie creëerde plaats in mijn hoofd en de tijdelijke isolatie was eigenlijk een goed ding voor mij. Ik vond vrede in de stilte en keerde terug naar de essentie van wie ik ben als artiest.”

De nieuwe sfeervolle songs op The Blossom Of Their Shade voelen aan als de perfecte soundtrack voor een zomeravond. Pokey LaFarge keert terug naar de bluesy en soulvolle songs uit zijn beginjaren, maar werd ook geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Live in De Roma belooft deze bijzondere artiest zijn publiek verder mee te nemen op een warme muzikale reis.