She They Us - Zij Hen Wij Towards an Equal Future Documentaire met nagesprek

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag brengen we de Antwerpse première van de documentairereeks She They Us - Zij Hen Wij (2023) over de hoopvolle strijd voor een toekomst waarin iedereen gelijkwaardig kan zijn.

Zij Hen Wij volgt 7 verschillende mensen uit België en Nederland, van muzikante Charlotte Adigéry en wetenschapster Angélique Van Ombergen, tot cultuurwerker Fatima-Zohra Ait El Maâti, en huishoudhulp Mieke Van Hove. De afleveringen rond thema’s als veiligheid, ouderschap en wetgeving tonen hoe de personages dagelijks omgaan met discriminatie op het kruispunt van gender, seksualiteit, huidskleur, klasse en religie. Elk op hun manier strijden ze voor een wereld die beter past bij hun leven, lichaam, werk en liefde.

She They Us - Zij Hen Wij is een coproductie van Cassette for Timescapes en VRT/Canvas, onder regie van Zaïde Bil, Sam Peeters en Heleen Declercq.

Na de vertoning van de aflevering Strijd volgt een nagesprek met met één van de makers, Zaïde Bil, en twee protagonisten: Fatima-Zohra Ait El Maâti, die werkt aan safe(r) spaces voor moslima’s in Brussel, en Mieke Van Hove, die zich inzet voor betere verloning en werkomstandigheden voor schoonmaakpersoneel. Samira Azabar van het feministisch collectief BOEH! modereert.