Sivert Høyem On An Island Tour

Voor fans van: Madrugada, Mark Lanegan, Nick Cave

Met zijn gloednieuwe album On An Island raakt Sivert Høyem je recht in het hart. Niemand die pakkender en intenser over de moeilijke momenten in het leven kan zingen dan de frontman van Madrugada. Met zijn prachtige stem en begeleid door een geweldige band brengt de charismatische Noor op een magistrale wijze de schoonheid van tristesse tot leven. 

Hoewel de titel anders doet vermoeden, werd On An Island opgenomen in een oude kerk in Nyksund, een verlaten vissersdorp in het noorden van Noorwegen. Daar vond Høyem de inspiratie om een verzameling pure, eerlijke songs te schrijven, ver weg van de drukte van de wereld. Het resultaat is een tijdloos en rauw album dat je meeneemt naar de koude en donkere nachten op de Lofoten. Høyem nam het album in 14 dagen tijd op, met de steun van co-producer Christer Knutsen en drummer Børge Fjordheim, die ook zijn vaste liveband vormen. Het trio bande daarbij alle elektronische snufjes, alles wat je hoort op het album is echt.

De twee eerste singles The Rust en Aim for the Heart waren meteen een schot in de roos. Maak je klaar voor een concert dat je van bij de eerste noot ijskoud naar de keel grijpt.