Sophie Ellis-Bextor
Sponsor: ism Greenhouse Talent

Voor fans van: Spice Girls, Sugababes, Anastacia

Sophie Ellis-Bextor is een glorieuze flipperkast die nooit pauzeert, een hoorn des overvloeds van chaos, schoonheid en glitter”, zo omschrijft songschrijver en multi-instrumentalist Ed Harcourt de Britse zangeres, singer-songwriter en model met wie hij onlangs haar zevende studioalbum opnam. Sophie Ellis-Bextor staat bekend voor haar weergaloze pophits en dancefloor fillers, waaronder de onsterfelijke klassiekers Murder On The Dancefloor en Not Giving Up On Love. Feestje!

Sophie Ellis-Bextor laat voor het eerst van zich horen midden jaren negentig als frontvrouw van Britpopsensatie Theaudience. Na één plaat wordt de groep al ontbonden. Sophie Ellis-Bextor kruipt in de studio met de Italiaanse DJ Spiller en komt naar buiten met mega-zomerhit Groovejet (If This Ain’t Love). Het is meteen de gedroomde vertrouwensboost die ze nodig heeft om haar solocarrière te lanceren in het nieuwe millennium. Zowel haar debuut Read My Lips - met daarop Murder On The Dancefloor als meest gedraaide song in Europa in 2002 -, opvolger Shoot From The Hip, als de twee daaropvolgende platen kennen wereldwijd succes.

Wie Sophie Ellis-Bextor al live aan het werk zag, weet dat ze zichzelf graag heruitvindt op het podium en het verrassingseffect een warm hart toedraagt. Ze is verre van een eendimensionaal popfenomeen. Haar nieuwste songs klinken ochtenddauwfris, laveren tussen pure, ingetogen reflectie en uitbundige synthpop met een alternatief randje. Elton John wist dan ook wat hij deed toen hij haar in de Londense 02 Arena liet openen tijdens zijn afscheidstournee.