Steve Earle: Solo and Acoustic + support Roseanne Reid
Sponsor: ism Greenhouse Talent

Voor fans van: Townes Van Zandt, Johnny Cash, Emmylou Harris en Joan Baez

Steve Earle is één van de meest bejubelde singer-songwriters van onze tijd en wordt beschouwd als één van dé pioniers van de hedendaagse americana. Als protegé van muzikale iconen als Townes Van Zandt en Guy Clark vond hij vanuit thuisbasis Nashville al snel zijn eigen weg en groeide hij uit tot een meesterlijke songwriter. Steve Earle werkte onder meer samen met Johnny Cash, Emmylou Harris, The Pretenders, Patti Smith, Lucinda Williams en Joan Baez.

Zijn debuutalbum Guitar Town uit 1986 was meteen een schot in de roos met een nummer één plaats op de Amerkaanse country chards. Tot op de dag van vandaag wordt het beschouwd als één van dé platen die de basis legde voor de americana. Ook in de jaren nadien oogstte Earle succes met onder andere The Revolution Starts (2004), Serenade (2007) en TOWNES (2009). Drie jaar geleden riep Rolling Stone zijn album Ghosts of West Virginia uit tot één van de beste platen van het jaar. Recent werd Mr. Earle opgenomen in de Nashiville Songwriters Hall of Fame. 

In De Roma speelt Steve Earle solo een akoestische set waarin hij terugblikt op zijn rijke oeuvre.

De support wordt verzorgd door de Schotse singer-songwriter Roseanne Reid, een unieke nieuwe stem binnen het folk-rootsgenre.